Jättegott med Tina Nordström

Efter en helg där vi hela familjen blev drabbade av en härlig och intensiv dagsiförkylning som fortfarande har oss i sitt grepp bloggar jag nu om torsdagens inslag i ”Tinas julkök”. Vill du titta på programmet i efterhand ( tänk förr spelade man in på video och fick sätta timer, nu finns allt tillgängligt hela tiden…) Kika här på tv4 play .

Med mig från Åre fick jag glada minnen och några kryddpåsar av Tinas egna märke med mig hem. Kika in alla de olika  kryddblandningarna här. de är för lagad mat men jag kände mig inspirerad att fixa ihop något raw med dem. Så i helgen gjorde jag valnötsburgare av valnötter med kryddblandningen till köttbullarna och torkade dem i torkugnen. Sedan gjorde vi vitkålsknyten och lade i rivna morötter, olivtapenade, soltorkad tomattapenad och så lade vi burgarna” i och vek ihop till en wrap. Mycket gott.

Ris blandningen provade jag att lägga i palsternacksris (palsternacka körd i matberedaren), lite lime och färsk koriande. Inte så pjåkigt alls. En mumsig tomatsoppa gjorde jag för några veckors sedan och bloggande om, titta på tomatsoppan jag gjorderecept.nu och de andra recepten Tina gjorde i programmet, om du vill prova hennes raw konster och andra kokkonster.

Det var jättegott (Skitgott rättare sagt, som Tina sa om den raw ris à la maltan) och otroligt roligt att få träffa Tina, som verkligen är den varma, spralliga, ambitiösa tjejen som hon utstrålar i rutan. Häftigt att dela glädjen till maten tillsammans!

Happy Food

Erica

 1. For en vidunderlig oppskrift dette var, min eldste datter har fått en ny favoritt! Har postet innlegg på min blogg om desserten. God jul og takk for all inspirasjon- og detektivhjelp med å finne bøker :o)

 2. Hej!!
  Så härligt att din dotter älskar receptet!
  Saga äter jordgubbssåsen och clementinerna och hela cashewnötter bredvid. Hon gillar inga ihop ”gojsningar”;)
  En riktigt God Jul till dig och hoppas du gillar läsningen av boken!
  Kram
  Erica

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..