Förkylningstips i förkylningstider

Som jag skrev igår har vi drabbats hela familjen av en härlig dagisförkylning, sådana som inte värjer det bästa superfoodsen eller ger med sig i första taget;)

Hemma hittade jag en manuka sirap, som smakar som rena hostmedicinen och en manuka honung som jag köpt på Blueberry i Stockholm. Vi kurerar oss också med stora rötter ingefära, acai, citron, honungsvatten, ayur vediskt hostpulver och varma goa filtar.

Så här skriver Örtagubben på sin sida om Manuka honung, så när du läser det förstår du att jag snart är frisk som en nötkärna igen, lagom till jul;).

När jag väl får en förkylning som händer ungefär vid den här tidpunkten varje år ser jag det även som en utrensning av det gamla året. Det behövs komma ut hinkvis med snor för att nya tankar ska få plats;) och lungorna behöver hosta ur sig det skräp som legat där hela året. Så jag ser förkylning att vara av godo:).

Manukahonungen har varit en del av maorifolkets kost i hundratals år; maori är Nya Zeelands urbefolkning. Honungen samlas in från en avlägsen del av Nya Zeeland, och har unika antibakteriella egenskaper som gör att den i all synnerhet hjälper och stöder inom ovannämnda områden. Manukahonungen är ett naturligt kosttillskott som det talas mycket om världen runt. Den har helt unika antibakteriella egenskaper tack vare ett högt naturligt innehåll av metylglyoxal (MGO™). Den kan i synnerhet hjälpa dig som: vill styrka immunförsvaret, förebygga förkylningar eller har mag- och tarmproblem (t ex magsår, inflammation i magsäcken, sura uppstötningar, halsbränna, irriterad tjocktarm och sår i grovtarmen). Manukahonungen har också visat sig ha mycket goda egenskaper för att läka problematiska sår, och erbjuda motstånd mot bakterier på en rad sjukhus. Resultat stödda av 20 års forskning visar att den förhindrar tillväxt av: – Bakterier i matsmältningskanalen – Bakterien som bl a orsakar magsår (Helicobacter pylori) – Sårinfektionsbakterier – De sju vanligaste bakterierna vid sårinfektion – Svampinfektion – Bakterier ansvariga för dentala sjukdomar Användning: Ta en struken tesked (5-10 g) 15–20 minuter innan maten, 2–3 gånger per dag. Du kan även ta en extra tesked under eftermiddagen, som ett energitillskott. Förvaras torrt. Obs! Honung rekommenderas ej för barn under 1 år. Användartips för magbesvär: Ta en tsk Aktiv Manuka Honung 1-2ggr per dag under tungan eller på en liten bit bröd 15 min före måltid. Vissa personer känner behov av att ta upp till 4 tsk per dag intill problemen blivit bättre. Man bör äta Manuka under minst några veckor. Vissa personer kan uppleva att magen blir mer aktiv och att man blir lite mer törstig de första dagarna. Ingredienser: 250 g naturhonung i plastask. Manukahonungen samlas in och tillverkas i enlighet med stränga kvalitetskrav på Nya Zeeland. All honung som produceras i Nya Zeeland godkänns av ett eget, nationellt laboratorium. Innehåll: Kvantitet per tesked Kvantitet per 100 gram Energi (K) 69 1320 Protein (g) mindre än 0,1 0,4 Fett, totalt (0,1) 0,1 – mättat (g) mindre än 0,1 0,1 Kolhydrater, totalt (g) 4,2 79,5 Fibrer 0 0 Natrium (mg) 0,8 12

There is a cure for a cold!

Erica

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..