Dan för dopparedan firar jag med tulsite och tips på glögg

Apelsintryfflar

Dagen är dan före dopparedan.. Tidigt i arla morgonstund sitter jag med Mr Mac och läser mina mail för att sedan få vila till efter denna mysiga julhelg som väntar.

Lite morgonfrusen börjar jag dagen med en kopp tulsi te. Tulse te är ett te som jag dricker under hösten/vintern för att balansera upp mina doshor, gör mig lugn och go.

På Julmyset som jag hade tillsammans med Anna Asplund bjöd vi på tulsite istället för glögg. Så mitt tips till dig är att brygga ett tulsi te och sen lägga i kryddnejlika, kanelstång och en bit ingefära för att sedan låta stå och sjuda i cirka 20 minuter. Söta gärna med honung när du serverar. Det blir en en raw glögg men mer en glögg som har mindre socker och gör dig helt enkelt lite mer go så här i juletider. Kryddorna värmer också upp dig inifrån och hjälper till att få igång mage samt ämnesomsättningen.

För mig väntar denna dagen med julmys med min familj, en promenad, klä granen och kanske några klappbyten med vänner, annars ska det bli en förberedande dag för julefriden. Och då är det bra att börja med tulsite:).

Och just det, jag glömde, maten som ska förberedas är apelsinchokladtryfflar, grönkålschips, raw ”köttbullar”, raw ris a la malta, och ”riktig” risgrynsgröt till mitt risgryn. Låt oss njuta lika mycket av denna dag som dagarna som kommer!

Läs mer och se precis vilket te jag dricker just nu genom att klicka här

Magic in a cup of tea

Erica

  1. Det låter som en underbar start på julhelgen! Här har vi trillat (och tjuvsmakat…) raw bollar för hela slanten idag – nötbullar, eventbollar och pepparkaksbollar – smarrigt värre!=)
    Varma julkramar till dig!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..