Gör din egna gröna juice

Selleri och hemmagroddade groddar

I julklapp till mig själv köpte jag en juicer, en handkvarn för gröna blad, gräs och groddar. Just argumenten till att det blev en handkvarn är dessa:

* Den är liten och lätt. En Green star eller en liknande maskin är ganska så tung och stor och om jag köpte en sådan skulle jag vilja kunna ha den framme hela tiden på en plats bara gjord för den.

* Den är lätt att rengöra. Smidigt som bara den går delarna att ta isär, diska och sätta ihop.

* Den är tyst. Eftersom det ibland blir att jag gör juice tidiga morgnar och sena kvällar är det extra bra att den är tyst.

* Bonusen är att det blir ett träningspass under tiden man vevar fram sin juice och jag blir extra sugen på juicen, eftersom det inte är någon maskin som gör jobbet åt en;).

Mina celler bara pirrar när jag dricker juicen och det är nästan läskigt hur ”mätt” jag blir av den. Vi har juicat grönkål, vitkål, broccoli, som är kräver lite extra styrka. Salladsblad, stjälselleri olika slags groddar och skott går som lätt som en plätt att juica. Ingefära för extra boost. När juicen är klar späder vi ut den så det är cirka en tredjedel vatten och spetsar med citron eller lime. Ibland häller vi juicen i en burk, tillsätter något grönt pulver ( ex. E3 live alger, spirulina, vetegräs) skakar och dricker. Någon gång har jag sötat med lite stevia för smakens skull.

Nu längtar jag till att juica färskt vetegräs och snart vilda gröna blad ska börja spira som jag kan juica! Förra veckan var vi hela familjen ute i skogen för att connecta med träden, leta en källa och se om harsyran gick att äta och ta hem och juica. Resultatet var att vi blev genomfrusna ( ja, jag vet det finns inget dåligt väder, det finns bara dåliga kläder- som jag präntar in i Saga varje kväll genom att göra visa rörelser med hennes ben så hon skrattar högt. Tanken är att hon ska förknippa ”dåligt” väder med skratt och glädje och vilja gå ut ändå, trots genomgråa och disiga göteborgsdagar), osäkra på vattenkvalitén och om det bara var ett vattenflöde från en tjärn och vissen harsyre smak i munnen. Men varm i hjärtat var jag för att få dela tid med hela min familj. Trots att vi bara är tre kan det vara svårt att pussla ihop våra olika scheman för spontantid tillsammans.

Och igår blev vi fyra i vår familj. En guldhamster flyttade in. Jag är egentligen emot djur i bur men av olika anledningar så fick Saga en guldhamster att ta hand om. Jag förklarade vad att ta ansvar var för något, och när pappa Sam kom hem förklarade hon beskrivande vad att ta ansvar är för något och att hamstern är hennes ansvar.

Hamstern hade stora carobbitar i sin mat. Carob som jag älskar. I am a carobgirl not a cacao girl;). Carob växer i Medelhavsområdet och vid mina retreats på Mallorca med Petra Wigermo hänger carobbönorna från träden i mängder. Mjuka och runda i smaken har jag plockat ned dem och gnagat på. Så hamstern får konkurrens om maten;)

Mina älsklingar gör grön juice till oss

Vill du läsa mer om vår juicer eller andra verktyg kika på kvarnspecialisten, klicka här. Bor du i Göteborg är Life butiken Gröna Boden vid Vasaplatsen återförsäljare till dessa apparater.

Love Green Juice – Green Juice Love

Erica

 1. Erica skriver:

  Hej Lena!
  Du hittar den på kvarnspecialisten.se

  Juica på!

  Kram
  Erica

 2. Lena skriver:

  Hej var kan man köpa den juicern?
  Mvh Lena

 3. Jack skriver:

  Tack för inspirationen & tipset på press! Nu står en likadan i köket och det juicas varje dag!

  Yammi!!!

  /Piggelin

 4. erica skriver:

  Precis – perfekt kombo!

  Kram
  Erica

 5. Både juice och gympa i ett – helt klart ett vinnande koncept! 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..