Ett stopp på Gryningen (Sthlm) , Ekostore och Bangatans frukt och grönt i Göteborg

Du kanske är som jag – går igång totalt på underbara råvaror och nyheter på hälsohyllan. Som du läste om i tidigare inlägg var jag i Stockholm en snabbis och besökte då Gryningen, my all time favorite i Stockholm. Jag blir helt lycklig av den affären! Och helt helt överlycklig blev jag av att finna fermenterad björksav. Björken är en otrolig nyttoväxt; vi kan få chaga från den, vi kan göra björkaska, vi kan dricka björksav, som i sin tur går att göra till björksavschampagne och nu fermentera. WOW! Jag drack den här efter tågresan och vips, kände jag mig klar och glad.

Annars är jag inte så mycket för kokosvattnet som är det ”nya”. Jag slår heller ett slag för fermenterad björksav, surkålsjuice och rödbetsjuice med lakotbacillusker i tetra ( sockret försvinner i fermentationen på rödbetan:). Då undviker du uttorkning och boostar din tarmflora. Du får inte i dig onödigt socker heller.

På Gryningen smakade jag även bollar gjorda på tigernötsmjöl, en knöl som du kan använda om du vill äta så mycket nötter. Detta kan du köpa som det är, som mjöl eller som en slags smör/pasta. Det var fullt i väskan så jag blev superglad när jag var på Ekostore i fredags när jag hittade smöret/pastan. Supermumsigt! En stor rekommendation på den raw himlen!

Tjejen i kassan på Gryningen var en sån tjej som man alltid vill handla av, informativ, omtänksam och glad. Hon tipsade om sin egna blogg när jag berättade att jag exprimenterar hemma med glutenfria bakrecept. Jag som inte är så bra på det där med att ”laga” mat, men vill göra goda saker till min familj. Oj, vilken inpsiration det var att få ta del av hennes värld – kika du med här.

Tillbaka i Göteborg och jag promenerar med Saga i vagnen en kylig fredagsförmiddag går vi förbi en av de grönsaksaffärer där vi handlar ibland. Till min förtjusning har denna affär tagit initiativet att färskpressa juice på beställning. Tre minuters senare hade Saga en granatäpplejuice, färskpressad och sprakande i handen. Tack för dessa människor som förstår vad kunderna vill ha ( iallafall jag;)! Så nästa gång du passerar Bangatan i Göteborg, stanna till vid Bangatans frukt och grönt, köp dig en juice och Be Happy!

Den dagen fick Saga följa med sin mamma på jobbet lite runt om i stan, möte inför ett retreat som ska vara i augusti med Mithila ( mer info kommer – det jag kan säga att något liknande retreat har aldrig funnits här i Sverige, så vitt vi vet:), vi var hos sprudlande Anna Hult, fotografen bakom raw food böckerna. Vi stylade och plåtade ett omslagsförslag till den fjärde bok jag skriver just nu. Sen blev det ett sista stopp på Ekostore, för att inhandla fräscha sallader, erdmandel ( tigernöt) pasta, och annat gott. En färsk gurkmeje rot hittade jag. Gurkmeja som är toppen för leder och är väldigt utrensande. På Bali köpte vi turmericshots ( gurkmejeshots) på flaska och jisses, det satte igång magen, så vi får väl se vad denna lilla rot kan åstadkomma ikväll när jag tar fram vår handkvarn och vevar ned den med ingefära, endive blad och citron.

Efter att ha gjort en massa roliga saker Göteborg runt i fredags hade vi en lugn helg med pulka, skridskoåk och fixande hemma. Nya receptet föddes vid vitamixern och glad vad min man att få ChaiCheesecake till efterrätt och jag full med glada smoothies!

Nu har jag en liter hampamjölk, hemmagjord i kylskåpet hemma och får se vad det kan bli för gott av den. Kanske blanda med chaite, stevia och vaniljpulver och värma med fingret som termometer på kastrullen……

Happy Shopping

Erica

 1. Åh, toppenbra blogg! Man kan inte lämna kommentarer där (vad jag såg), vet du var kan man få tag i naturlig pepparmintsarom? Ser det i recept då och då, men har aldrig sett det i någon butik…
  Känns inte så kul att använda flaskorna man köper på Ica, men man kanske måste ta dem ändå?

  Är dock inte så förtjust i Gryningen, har flera gånger fått väldig dålig service där av några arroganta personer (därmed inte sagt att alla är sådana) som bland annat gjort miner och grimaser åt en! Skämtar inte. Naturligtvis har de inte sträckt ut tungan åt en, men tittat på en som man vore en idiot, himlat med ögonen och snörpt med munnen. Bland annat.

 2. Hej Michaela!
  Det var tråkigt att höra din erfarenhet, jag har bara bra erfarenheter hittills. Prata gärna med dem nästa gång och dela vad du tycker. De vill nog gärna ha dig som kund och ge dig bra service. Hjälp dem att se det du ser.
  Jag köper pepparmintsolja på Apoteket, kanske fungerar i Linas recept också!
  avslutar med att det är roligt att läsa att du uppskattar både Linas och min blogg!

  kram
  Erica

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..