Raw Chaicheesecake

Chaicheesecake, 2 portioner

Raw chaicheescake

Fortfarande kallt ut och att göra en lyxig dessert med värmande kryddor kan hjälpa oss att njuta av vintern som vi har.

2 ½ dl cashewnötter

1 msk yaconsirap ( går att byta ut mot honung, agave eller lönnsirap)

8 msk kallt tulsite ( går bra med vatten men tulsi te ger mer smak)

1 dl kokosolja, flytande

2-3 tsk chaikrydda ( har du inte det ta kanel, kardemumma, eller annan smaksättning)- OBS- ta in kryddan vid andra mixningen!

Mixa ingredienserna och spara en fjärdel i en skål bredvid. Mixa sedan i chaikryddan och smaka av hur intensiv smak du vill ha. Häll  upp i en liten pajform ( gärna en med löstagbara kanter), bred ut så det blir jämt. Häll över den del som du sparat som är utan chaikryddan. Ta en gaffel och dra i det vita du hällt i – så  gör du marmoreringsmönster. Ställ in i frysen cirka 6 timmar. Ta ut cirka 15 minuter innan servering så blir den mjuk och lik en cheesecake när du serverar den. Gör gärna en kopp chaite till och njut av kryddor och vintern!

LOADING..