Raw Chaicheesecake

Chaicheesecake, 2 portioner

Raw chaicheescake

Fortfarande kallt ut och att göra en lyxig dessert med värmande kryddor kan hjälpa oss att njuta av vintern som vi har.

2 ½ dl cashewnötter

1 msk yaconsirap ( går att byta ut mot honung, agave eller lönnsirap)

8 msk kallt tulsite ( går bra med vatten men tulsi te ger mer smak)

1 dl kokosolja, flytande

2-3 tsk chaikrydda ( har du inte det ta kanel, kardemumma, eller annan smaksättning)- OBS- ta in kryddan vid andra mixningen!

Mixa ingredienserna och spara en fjärdel i en skål bredvid. Mixa sedan i chaikryddan och smaka av hur intensiv smak du vill ha. Häll  upp i en liten pajform ( gärna en med löstagbara kanter), bred ut så det blir jämt. Häll över den del som du sparat som är utan chaikryddan. Ta en gaffel och dra i det vita du hällt i – så  gör du marmoreringsmönster. Ställ in i frysen cirka 6 timmar. Ta ut cirka 15 minuter innan servering så blir den mjuk och lik en cheesecake när du serverar den. Gör gärna en kopp chaite till och njut av kryddor och vintern!

  1. Vilda skriver:

    Vilken skatt 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..