Lördags middag – asiatiskt med salladskål och kanske lite chili

IMG_7460

Den där kinakålen som ligger lite blekt i grönsaksdisken… Vad kan man göra med den…. Kanske inte den roligaste grönsak och smakrikaste men jag lovar att den går att piffa till!

Igår lördag hittade jag ett halvt huvud i mammas kyl, päron, grön paprika, sockerärtor – också tänkte jag; ”vad kan göras av detta som vi kan äta till middag?”

Så det blev!

Finstrimlad salladskål

1 päron

10 sockerärtor

1/2 grön paprika

Allt fint strimlat. Vänd samman i en skål.

Färska örter:

Mynta

Basilika

Persilja

Koriander

finhackade jag. och vände ned i salladskålen.

Hällde på:

olivolja

riven färsk ingefära

tamari

liten gnutta kokospalmsocker

lite äppelcidervinäger

lime

Så vände jag runt allt och så fick det stå och marinera i en timma. Mums, blev det. Toppade med några cashewnötter. Så var lördagsmiddagen fixad:)

Och detta kanske blir en söndagsmiddag för dig:)!

Höfta, smaka av, upptäck dina egna smaklökar!

Vill du hetta till de med färsk chili, där du tagit bort fröna och finhackat. Härligt för dig som gillar starkt och vill bli extra varm inifrån!

Nice Sunday

Erica

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..