Ett e-postbrev som även kan inspirera dig till att äta raw food innan våren kommer

Helen, var tjejen som fick boken ”Raw food på svenska” hemskickad till sig, efter hon lagt ut sitt tips på min facebook vägg. Tack för alla tips där! Ett jättefint och otroligt inspirerande mail jag fick från en fin kvinna som jag träffat några gånger och jag blev verkligen jätteglad för hennes mail. Hon hade hade otroliga bilder men av någon anledning så tillåter inte bloggen att ta bilderna, något skydd som jag inte kommer igenom… Jag frågade om jag fick dela hennes tips här och det fick jag:). Läs och njut av hennes vinter tips! Men som hon avslutar, ilningar av våren är på väg, trots att det just nu snöar här i Göteborg!

”Din fråga, ”Hur gör du för att äta rawfood på vintern”? gillar jag. Jag är inte facebookare, men jag vill gärna svara ändå. Så det blir ett e-post-brev istället.

Här kommer några små axplock från min vardag med och kring Rawfood. Under denna svala årstid har jag kompletterat med både varm dryck och lite ombonande detaljer. Min grund är ju gröna drinkar, fruktsmoothies och matiga sallader. Men under denna kalla period känner jag behov av att få lite mer värme både i kroppen och i min omgivning.

Till salladerna serverar jag gärna något varmt tillbehör. Det kan vara kokt quinoa eller ungsbakade skivor av rotselleri. Rotfruktsmos eller potatisklyftor i ugn. Min egen kost blir i huvudsak rawfood men övriga familjen äter mer av den varma maten och kompletterar med ‘salladen’.
Men det som skänker mig mest värme i vinterkosten, är att det nästan alltid står en kanna med varmt te på levande ljuslåga. Antingen YOGI-te eller örtkryddor i varmt vatten.

Till mina tekoppar gottar jag mig med ”stronga” fruktbollar.

För att göra atmosfären i köket lite varmare, så finns det vintertid heltäckande bomullsduk på bordet och gärna en bordstablett under varje tallrik.

Levande blommor när det inte kostar för mycket, och framförallt har jag min oljelampa tänd med en väldoftande olja. Nu i vinter så har ‘true essential oil from ecological ORANGE’ varit min favorit.

För att tillföra ytterligare värme till kroppen så har jag nästan alltid ett ullunderställ på mig och värmande ullsockar. Vi/jag är också så lyckligt lottade att vi har en vedspis i köket och när vi eldar i den får vi en gudomlig värme.

Tilläggas bör kanske att jag och min man är pensionärer och har nått den fas i livet då det finns tid till att njuta och möjlighet att forma våra dagar och påverka dess innehåll i mycket stor utsträckning.

Ja, det var några inramande detaljer i min Rawfoodvardag. Men redan de senaste dagarna har jag fått uppleva små ilningar av att våren är på väg. Här ute i kustbandet värmer solen härligt vid sjöbodsväggen och snödroppar och vintergäck syns redan i rabatten.”

TACK igen för att du delar!

To inspire you have to be inspired,

Erica

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..