Raw food på Passion för mat & radiointervju med mig från en radioshow i Los Angeles

Frukt å grönt

I söndags var det en mässa för alla matälskare här i Göteborg. För tre år sen var jag med och nu var det dags igen att stå på scen med Anders Arnell och prata raw food för en stor publik. Det blev en rolig halvtimma för oss som lätt hade kunnat bli en timma till;)!

På mässan fanns det mycket lyxig mat; stora jordgubbar, ärtskott och massor av annat raw:a grönsaker. Det var även massor av ostar, kött och vin alternativ för dem som gillar det.

Lite exotiskt oxå

Jag gjorde en variant av en Raw äpplecupcake:

Deg:

4 dl mandlar

1 msk rapsolja

en nypa salt

1 krm muskot

2 tsk kanel

3 msk honung

Fyllning:

2 äpplen

6 aprikoser, blötlagda

2 tsk kanel

Garnering:

2-3 äpplen, skivade

Cashewgrädde:

2 dl cashewnötter

½ dl- 1 dl vatten

½ päron, välmoget

1 tsk vaniljpulver

topping:

Raw kakaonibs och äppleklyftor

Gör så här:

Kör mandlar i matberedaren tills de finfördelats. Tillsätt olja, salt, dadlar och kryddor. Blanda igen. Tillsätt honung så att du får ihop pajdegen. Tryck ut degen i muffinsformar, cirka ½-1 cm tjock. Kör ingredienserna till fyllningen i matberedaren. Lägg i fyllningen i pajdegen. Garnera med de skivade äpplena. Strö eventuellt över kanel. Mixa cashewnötter och vatten i mixern. Tillsätt päron som du delat i bitar och vaniljpulver som du kör i mixern till en gräddliknande konsistens. Toppa med cashewgrädden och kakaonibs.

På torsdag får du se äpplemuffinsen live igen på Ekostore, Ekelundsgatan i Göteborg, mellan 17-20 när de har kundkväll och firar 5 år:)

Min förste assistent

Saga var med mig på mässan och fick vara med bakom scenen med eget förkläde och stod och kockade med en gryta och visp under mitt framträdande. Det var väldigt intressant och roligt att denna första gång när vi ”uppträdde” tillsammans. Hon älskar att vara med mamma på jobbet! ( Saga gillar inte alltid att vara med på kort och här skyddar hon sig med en varukorg;).

RadioShow från Los Angeles:

För drygt en månad sen fick jag ett mail från en man i Chicago, som är en medical doctor där. Han sa att att han rekommenderade boken ” Raw food på svenska” fast på engelska, ”Raw food – a complete guide for every meal of the day” till alla sina patienter. Sjukdomar relaterade till den amerikanska standard dieten är väldigt vanliga i USA, och detta underströk verkligen Dr Joseph. Han vill dela med av sin kunskap och passion till andra genom sin egen radioshow. Där han ville att jag skulle vara med. Oj, så nervös jag blev för att prata engelska på en svajjig linje från Chicago. Men jag tror att resultatet blev ganska okej ändå att jag kunde göra mig förstådd på min svengelska. Vill du lyssna så klickastabilisera.se.

Passion for Food

Erica

 1. Erica skriver:

  Hej Camilla!

  Glad att du gillar boken och jag hoppas den kan ge dig mycket inspiration och att din celiaki blir bättre med mer ren mat. Låter jättebra att du tar det i din takt, väldigt bra inställning när man har barn och familj:)

  Lycka till!

  kram
  Erica

 2. Camilla skriver:

  Hej Erica!
  Så kul att hitta din sida! Har nyligen fått hem din bok ”Raw food på svenska” och gillar den massor och har blivit jätteinspirerad på detta med raw food. Har haft celiaki ett par år och den har, trots glutenfri diet, inte blivit bra än. Därför bestämde jag mig efter förra undersökningen att försöka hitta andra vägar, mera naturliga vägar med maten och därigenom hittade jag till raw food och din bok. Testar lite smått alltid nu som då något nytt inom raw fooden. Framför allt är målsättningen att helt äta så ren mat som möjligt, men med tre barn så får man ta det lite pö om pö, men deras inställning ändrar också efter hand, märker jag. Och det är ju jättekul!

  Tack för inspirationen du gett mig till detta! Kommer helt säkert att gå igenom det mesta på dina sidor och hänga kvar här:)

  Hälsn.
  Camilla i Finland

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..