Josbaren på Sankt Jörgen – ett hett ställe med raw i Göteborg

IMG_1431

Länge, iallafall sedan, Viktor berättade att han börjat med en mer och mer raw food inspirerad buffé på Sankt Jörgen Spa har jag längtat att åka dit. Men då jag ofta cyklar, går eller åker spårvagn samt tar med mig lunch blir det inte att vägen om Hisingen blir av. Jag känner också när jag väl ska äta ”ute” så vill jag kunna ha tid att sitta ned och njuta och inte behöva hasta iväg till en tid eller datajobb. Så igår fredag, for hela familjen till Sankt Jörgen. Eftersom både Sam och jag har lite annorlunda arbetstider så tar vi vardagar och gör om de till helgdagar. Så igår gjorde vi en fredag till en lördag och åkte på långlunch i regnet.

IMG_1424

Viktor som är ansvarig och initiativ tagare till en fantastiska lunch som serveras på Josbaren på Sankt Jörgen berättade vad han denna dag hade skapat. Vilken matlycka för oss matnördar.

IMG_1425

Valnötstaco… Kålsallad med sesamfrön….

IMG_1426

Kryddig gurkmeje sallad….Melon med hampafrön….

IMG_1427

Gojibärspalsternackascouscous… Pestobroccoli….Spenat och frö röra…

IMG_1428

Och en härlig sallad…

Och en miso soppa med bas på Viktors egen plockade, torkade och kokade chaga ( det du – det är top of the line!!!), dock ej raw men värmande och bra komplement.

Och 4 olika desserter/godsaker att välja på och många olika sorters smoothies. ( tyvärr hann godsakernas provsmakas av Sagan så de blev inte så vackra på bild).

Det blir många besök i framtiden så fort som jag får till en lång lunch. Tack Viktor med övrig personal för ert engagemang till att erbjuda undergörande mat.

Har du inte bilen som tar dig till Hisingen, har du ju alltid Rawfoodbaren med sina mästerverk och smakexplosioner, och nu erbjuder även Ecocoffe en raw lunchskål och bollar.

För vägbeskriving, adress etc, klicka vidare här:

Sankt Jörgen

Raw food baren

Ecocoffe

Vi ses där!

Happy Raw Food!

 

Erica

  1. Jana skriver:

    Åh, ser så gott ut. Dit ska jag nästa gång jag är i Gbg!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..