ANNONS

Raw i Berlin

/

En tidig lördagsmorgon for jag, Saga och min mamma till Berlin. Kallt och snöigt var det där med och som alltid i en ny stad är google en bra vän. Jag hade fått några tips innan jag for till Berlin var jag kunde hitta raw food.

När vi kom hittade vi ett café i närheten av där vi bodde som hade färskpressad apelsinjuice och en helt ok sallad. Sen blev det en tur till en mataffär där vi hittade en hel del eko som fick följa med hem till lägenheten som vi hyrt. När vi reser har vi gärna en lägenhet för att kunna göra mat själva eftersom det kan vara lite kruxigt att hitta mat som är raw och eko. Bra restips:).

Vi upptäckte att en hel del matställen var stängda på måndagar så på tisdagen stod vi innan för dörren på La Mano Verde vid Kempinski Plaza en minut efter de öppnat, sugna på att titta på menyn och äta.

En grön smoothie & jasminte till mig och en kokosnöt till Saga fick bli ”fördrinkarna”.

IMG_1591

Tyvärr hade de haft stängt i på måndagen och mycket av de raw utbudet var slut, så vi fick ta vad de hade. Och tyvärr så var nog maten från söndagen för smakupplevelsen var inte alls något att komma ihåg. Maten var dock väldigt snygg och jag tycker att om du är i Berlin gå dit och se vad de har att erbjuda dig. Här är länken så du hittar dit!

Raw Garden Lasagne

IMG_1593

Quiche

IMG_1595

Plommoncheesecake

IMG_1597

Dagen efter så for vi till ett vegan ställe som heter Veganz, klicka här för att se deras hemsida, för att kika deras raw utbud.

IMG_1601

En grön smoothie med spenat, äpple och banan med tre olika raw kakor fick bli lunchen. Hasselnötsbrownie, blåbärscheesecake och nougatkaka. Saga, mamma och jag delade på dessa tre och mätta som bara den gick vi vidare på gatan som Veganz ligger på och kollade i en skoaffär med veganskor och en affär med ekokläder. Ett vegan kvarter som jag rekommenderar varmt. Veganz har en stor affär med eko utbud också så resväskan blev tung hem. Det var inga direkta nyheter som jag hittade som jag inte ätit förut, men det är alltid roligare att shoppa någonannanstans än hemma:). Jo, förresten freezedried durian hade jag aldrig smakat innan. Och det var gott!

IMG_1599

Förutom att kika på ställen som serverar raw upptäckte vi Berlins julmarknader och hade snöbollskrig med nyfallen snö.

Roh!

Erica

2
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00