Gladare Påsk mer Raw & Gula marsipankycklingar och Nötfria chokladägg

IMG_9315

 

Jag älskar att exprimentera fram nya recept. Saga och jag rockade loss i köket en eftermiddag och skapade många nya recept. Här får du sprillans nya påskrecept för dig att njuta utav! Mer högtidsrecept kommer att komma i min kommande bok ( oj, det blir många komma i en mening;) så här får du redan en försmak på påskens delikatesser!

 

Nötfria chokladägg med

30 dadlar

½ dl kokolja, mjuk ( ej flytande)

1 dl raw kakao

Kör i matberedaren.

Forma till ägg och

Rulla i

Kokosflingor färgade: med 1) gurkmeja, 2) E3 live alger eller spirulina, 3) blåbär, tinade

Det går att använda rödbetsjuice, morotsjuice för att färga med.

Hård chokladfyllning med ( så det blir som hård yta på)

1 dl kakaosmör, ½ dl kokossmör, 4 droppar stevia

Gör kakaosmör och kokossmör flytande ( obs! Kokossmör ej kokosolja) tillsätt stevia och rör ned de färger du vill använda. Ta tre olika skålar om du vill ha tre olika färger.

Färga med: 1) tranbär 2) E3 live alger eller spirulina 3) gurkmeja

Låt chokladen stelna något och rulla chokladen äggen i det. Ställ i kyl eller frys.

 

 

IMG_9307

 

Påskmarsipan:

1 liter mandel
1 -1 ½ dl honung
3 msk vatten
en nypa salt
1 msk mandelolja
Färga med:
Gurkmeja, börja med 1 krm ( det får inte ta över smaken)

Kör mandeln till ett fint mjöl i matberedaren. Tillsätt honung, olja, salt och vatten och kör tills det blivit en smet som liknar mandelmassa. Färga med gurkmeja. Arbeta in med händerna. Gör påskkycklingar med små bitar av gojibär som ögon och kakaomassa som näbb.

IMG_9310

 

Happy Easter!

Erica

 

 

 

 1. Emelie skriver:

  Hej!
  Såg receptet om påskchokladäggen, verkar riktigt mumsiga! Men blir tyvärr lika förvirrad varje gång när jag läser om kokosolja, kokosfett och kokossmör? Vad är egentligen skillnaderna mellan dessa? Framförallt skillnaderna mellan kokosoljan och kokossmöret, med tanke på receptet ovan?!
  Använder själv mycket kokosolja, så jag vet att den säljs på burk och är lite mer fast (”fettaktig”) i konsistensen jämfört med andra oljor, men också att den får en mer ”oljig” konsistens vid ca 25 grader.

  När jag ändå är inne på kokosolja, hur vet man att man använder en bra kokosolja? Köper alltid kallpressad, med vit färg och både lukt och smak kvar, men ändå kan det skilja en hel del i pris beroende på märke?!

  Tack för en inspirerande blogg!

  Kram
  Emelie

  1. Erica skriver:

   Hej!
   Kokosolja och kokosfett är i princip samma sak, var uppmärksam på att det står kallpressad på burken och ibland står det även raw. Du får testa dig fram mellan olika märken men det brukar tyvärr vara så att ju dyrare desto bättre kvalité.
   Kokossmör kallas även Kokosnötsmousse, creamed coconut, och är osötad och på låg temperatur torkat kokoskött som malts till en härligt mäktig kräm. Denna kan du använda till alla recept som mår bra av lite krämighet och kokossmak.
   jag håller med dig i förvirringen av olika namn på kokosprodukterna!
   Lycka till
   Kram
   Erica

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..