ANNONS

Gladare Påsk mer Raw & Gula marsipankycklingar och Nötfria chokladägg

/

IMG_9315

Jag älskar att exprimentera fram nya recept. Saga och jag rockade loss i köket en eftermiddag och skapade många nya recept. Här får du sprillans nya påskrecept för dig att njuta utav! Mer högtidsrecept kommer att komma i min kommande bok ( oj, det blir många komma i en mening;) så här får du redan en försmak på påskens delikatesser!

Nötfria chokladägg med

30 dadlar

½ dl kokolja, mjuk ( ej flytande)

1 dl raw kakao

Kör i matberedaren.

Forma till ägg och

Rulla i

Kokosflingor färgade: med 1) gurkmeja, 2) E3 live alger eller spirulina, 3) blåbär, tinade

Det går att använda rödbetsjuice, morotsjuice för att färga med.

Hård chokladfyllning med ( så det blir som hård yta på)

1 dl kakaosmör, ½ dl kokossmör, 4 droppar stevia

Gör kakaosmör och kokossmör flytande ( obs! Kokossmör ej kokosolja) tillsätt stevia och rör ned de färger du vill använda. Ta tre olika skålar om du vill ha tre olika färger.

Färga med: 1) tranbär 2) E3 live alger eller spirulina 3) gurkmeja

Låt chokladen stelna något och rulla chokladen äggen i det. Ställ i kyl eller frys.

IMG_9307

Påskmarsipan:

1 liter mandel
1 -1 ½ dl honung
3 msk vatten
en nypa salt
1 msk mandelolja
Färga med:
Gurkmeja, börja med 1 krm ( det får inte ta över smaken)

Kör mandeln till ett fint mjöl i matberedaren. Tillsätt honung, olja, salt och vatten och kör tills det blivit en smet som liknar mandelmassa. Färga med gurkmeja. Arbeta in med händerna. Gör påskkycklingar med små bitar av gojibär som ögon och kakaomassa som näbb.

IMG_9310

Happy Easter!

Erica

2
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00