Tips och trixs för att få till en raw vardag

apr 30, 2013

IMG_1792
 

  • Ladda med snacksbollar och bär med dig vart än du går. Räddar dig från taskigt blodsocker som kan leda till ”not so good choices”.
  • Kånka med dig gröna smoothies ( obs använd termos med några isbitar i när det blir varmare eller använd kylväska).
  • Se ett överflöd vad du kan äta, inte bli trångsynt av allt du inte kan äta när du är ute för en lunch eller fika. Ibland går det likväl att köpa med sig frukt, grönsaker och lite nötter och sitta på en parkbänk för en spontan fika eller lunch.
  • Ta med egna tepåsar. Jag vet inte hur mycket pengar jag har lagt ut på varmt vatten på cafeer om jag upptäcker att deras sortiment bara är Lipton eller annat märke som inte innehåller rent te. Så ta med dig egen te.
  • Stick en laktritsrot i munnen när du känner dig för lätt i din energi. Laktrits balanserar blodsockret och eftersom det är en rot hjälper den dig att jorda dig.
  • Fänkålsfrön i en liten burk för att fräscha till din andedräkt efter maten. Stimulerar även matsmältningen.
  • Alger, dessa kära alger. Som jag påminner mig om att peta in lite här och var. Ha med dig i en liten påse och piffa till din sallad med om du lunchar ute.
  • Gå till rawfoodbaren i Göteborg eller något annat schysst ställe som serverar raw rätter.
  • Grodda dina egna groddar – det är så häftigt att se livet spritta i en grodd!
  • Tänk att du gör så gott du kan med de förutsättningar som ges. Balans är hållbart. Blir din rätt 60 % raw, är det ju helt okej det med.
  • Mixa banan, päron och acaipulver och frys in i glasformar. Bättre än piggelin! De varma dagarna kommer!
  • Do it with a smile! Glädje, tacksamhet och kärlek till all din mat. Du ger dig själv en gåva, varje måltid. Så vad den än består utav kan du alltid ladda den med din egen energikrydda. Peppra på med massor av kärlek, sprinkla tacksamhet och ringla glädje i hjärtan på din mat!

Long Live Life
Erica

Workshop med Cacao 🤎

Workshop med Cacao 🤎

Magic Cacao Workshop 8/2 2024 in Göteborg ✨this workshop will be in swedish ☺️. En workshop hur du gör dina egna raw chokladpraliner med intentioner och örter 🤎Det är lite komplicerat att i text fånga vad du lär dig och tar med dig från denna workshop, det jag vet är...

Kombucha workshop 18 januari

Kombucha workshop 18 januari

Den 18 januari 18.30-20 har jag en kväll på Regnbågens Böcker och Smycken, där jag arbetar som butiksansvarig där jag lär dig ALLT om hur du brygger kombucha och kefir! Fermenterade drycker som ökar ditt näringsupptag, din glädjehormoner och så mycket mer! Du kommer...

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Samarbeten

advertisement advertisement advertisement advertisement

Kategorier

Arkiv

Translate »