Vad är på riktigt?

Bild 2013-04-12 kl. 20.11

Bild 2013-04-12 kl. 20.12

Ja, vad är på riktigt? I söndags kände jag på riktigt. I skogens brus av kraftiga vindar. Saga och jag barfota bland mossa och barr. Megaloppis stojjet i Majorna. En fin kvällsstund med min man. I nattens sorgsenhet när allt är tyst och jag inte kunde sova, fick jag känna på en annan slags riktighet.

Jag ställt mig frågan vad som egentligen, är på riktigt. Vad är döljer sig egentligen bakom alla ytor och fasader?

I dessa tider när vi kan dölja hur vi egentligen mår med smink, lösnaglar, puffade tuttar, strumpbyxor som lyfter rumpan snyggt, droppar som gör våra ögonvitor vitare, tandblekning, mat och preparat som bedövar, etc. Men vad finns därunder på riktigt. I de sociala medierna är också ett sätt där jag ibland undrar vad som döljer sig bakom det som publicerats. Var är det som gör att vi ibland målar upp en bild av oss själva som vi tror att andra gillar bättre än den ”nakna/raw” versionen av oss själva?

För att känna vad som är på riktigt behöver jag stanna upp. Distansera mig. Känna tacksamhet för det som finns HÄR framför mig, inom mig, för att känna min egen riktighet. Att gå barfota, plocka och äta det vilda gröna som växer överallt just nu, är också för mig ett sätt att få mitt inre och mig att stanna upp.

Vad har du för verktyg i din ”riktighetslåda”?

 

For Real

Erica

Ps. Bilden är gjord i något som heter Photo Both som finns på Macdatorer. Det blir som att gå in i spegelrummet på Liseberg.

  1. Anna skriver:

    <3 Tack Erika! <3 Namaste

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..