ANNONS

Mango cheesecake med rivet citron skal på solhälla

/

Kvällen är här och jag undrar vad denna nationaldag flög iväg. Dagen gick fort men har varit oerhört fin och givande på många sätt. Sveriges egen dag firade vår familj med andra fina människor på solhälla. De bjöd in till en inspirationsdag med yoga, raw food, dans, mat, fika och kakao ceremoni.
Sam började dagen med ett yoga pass på altanen. Det såg vääääldigt skönt ut men jag gjorde min yoga i köket för att se vad jag kunde hitta på för att göra på min föreläsning. Det blev en mangocheesecake med citron och irish moss.
Irish moss är ett nytt superfoods och är egentligen en slags tång/ sjögräs. Jag skriver mer om det i ett annat inlägg snart. Så jag byter ut irish mossen mot soja lecitin i receptet och har du inte det så funkar det utan eller använd malda chiafrön/ psyllium husk.
Som vanligt höftade jag, så smaka av när du gör den hemma.

Det behövs en springform och helst en vitamixer för att göra krämen extra len men det funkar med en vanlig mixer, ta bara lite mer vätska, lite i taget.

Mango cheese cake med citron
Botten:
3 dl riven kokos
2 dl mandel
3 msk honung
En nypa salt
Rivet skal från tre citroner

Fyllning:
7 dl cashew, blötlagda 2 timmar
1 näve torkad mango, blötlagda cirka 4 timmar ( ta mer för mer mango smak)
En nypa vaniljpulver
1 dl kokosolja, flytande i ett ljummet vattenbad
2 msk soja lecitin
Saften från 2 citroner
3 msk honung ( mer om du vill ha det sötare)
1-3 dl vatten ( ta lite i taget och använd gärna vattnet från mangon)

Kör mandel och kokos grov hackad i matberedaren. Tillsätt övriga ingredienser till bottnen och kör tills det blandat sig. Tryck ut i formen.
Mixa cashewnötterna. Tillsätt övriga ingredienser och mixa igen tills det blir en len kräm. Bred ut över bottnen. Ställ in i frysen cirka 2-3 timmar för att få cheese cake känslan eller ställ in den i frysen låt den frysa helt. Det tar cirka 40 minuter att Tina den.
Garnera med färska mynta eller citronmeliss blad.

På plats var även Kristfrid med sin raw skapelser. Hennes pinnglassar gör att GB glass skulle gå i konkurs om alla fick smaka på dem. Och hennes underbara kakor- yummie!

Tack solhälla för ett härligt sätt att fira vårt land och oss själva!

Long live Sweden
Erica

20130606-214243.jpg

20130606-214256.jpg

20130606-214308.jpg

3
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00