Juice it up

okt 24, 2013

20131024-095418.jpg
20131024-095550.jpg
Två dagars juice är klara! Oftast när jag ändå är igång och juicar gör jag för två dagar. Det är verkligen värt tiden och mödan. För den gröna juicen – ja, det är nästintill obeskrivbart för mig att känna hur den går i in varje cell och boostar med näring, hur den rensar tarmen och hur klar i knoppen jag blir och så himla nöjd.
Juice 1 – lilla burken: är mungbönor som jag groddat och juicar. Jag har börjat ha den juicen för sig själv och tar för sig självt då den  blir så skummig och inte alltid jättegod. Det går bra att mixa den med päron och ingefära i mixern för godare smak, som en juice/smoothie.
Juice 2  – mellan burken: är den juice som vi kommer att dricka idag. Ingefära, citron, persilja, gurka, massor utav koriander och ett äpple. Koriander hjälper till att få ut tungmetaller ur kroppen och smakar utmärkt att juica.
Juice 3-  stora burken: Är fånkål, dillen som växer på fänkålen, gurka, citron, ingefära och päron. Den får blir juicen för imorgon.
Idag kände jag verkligen att en grön juice var på plats då jag åt potatis gjort i ugnen samt en löjligt god parmesan ost på kvällen blandat med en stor härlig sallad. Men dessvärre känner jag i mina leder att de inte böjer sig lika fint som vanligt samt att jag har samlat på mig extra vätska från saltet, extra kolhydraterna samt osten. Gott var det – men så bra att det finns ”medel” som jag hjälpa kroppen att reseta sig. Man kanske tänker att man inte skulle äta något så kroppen måste hitta tillbaka till noll läge men just nu ser mitt liv inte ut så, så jag lever faktiskt som jag lär – gör så att raw food funkar i din vardag, i ditt fantastiska liv, till den del som det fungerar bra! Allt är föränderligt, idag kanske 100 % och imorgon kanske 87,85 %. Mer om dessa procent eller allt eller inget skriver jag inom kommande dagar i mitt inspirationsbrev.
Yes – juice it up!
Erica
 

Workshop med Cacao 🤎

Workshop med Cacao 🤎

Magic Cacao Workshop 8/2 2024 in Göteborg ✨this workshop will be in swedish ☺️. En workshop hur du gör dina egna raw chokladpraliner med intentioner och örter 🤎Det är lite komplicerat att i text fånga vad du lär dig och tar med dig från denna workshop, det jag vet är...

Kombucha workshop 18 januari

Kombucha workshop 18 januari

Den 18 januari 18.30-20 har jag en kväll på Regnbågens Böcker och Smycken, där jag arbetar som butiksansvarig där jag lär dig ALLT om hur du brygger kombucha och kefir! Fermenterade drycker som ökar ditt näringsupptag, din glädjehormoner och så mycket mer! Du kommer...

4 Kommentarer

  1. David

    Vart köper jag burkar lämpliga att förvara juice i? Vill kunna ta med mig juice när jag är iväg 🙂

    Svara
    • Erica

      På stora matmarknader brukar det finnas bra burkar, flaskor eller affärer som Lagerhaus eller Granit.
      Kram
      Erica

      Svara
  2. Annika

    Hur mycket juice gör du av varje för det du gjort för två dagar, och hur mycket grönsaker går det åt för att göra det? Låter väldigt gott i alla fall!

    Svara
    • Erica

      Till cirka en liter kan du beräkna 1 stånd stjälkselleri, 2 gurkor, 1 äpple, en citron, ett salladshuvud och kanske ingefära, beroende på så dricker jag det på en dag eller så fördelar jag det på två dagar.
      Lycka till!
      Kram
      Erica

      Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Samarbeten

advertisement advertisement advertisement advertisement

Kategorier

Arkiv

Translate »