Två super mellis tips!

dec 25, 2013

 
Barnen har börjat skolan. Saga redan årskurs 6, vilket gör att hon vill vara med självständig, därför preppar jag mellis så det ska vara klart när hon kommer hem från skolan. Ibland själv och ibland med ett gäng kompisar – oavsett är det bra att fylla på med energi!
Här är två mellanmål som finns i kylen till de i familjen som vill ha mellis!
Blå Grönkålssmoothie, 2 glas
 
1 liter grönkål (cirka 3 kvistar)
4 fikon, blötlagda
3 cm ingefära
1 msk macapulver
1 dl blåbär, tinade
1/2 avokado
3 dl vatten eller mer
Repa av grönkålen från stammen. Lägg i mixern med alla ingredienser förutom avokadon. Mixa sedan med avokadon och späd eventuellt med mer vatten.
 
Raw Kärleksmums, 3 varianter
Kärlek är mums. Kärleksmums. Raw Kärleksmums. Ja visst. Helt fritt fram att mumsa på kärlek. Välj din variant av kärlek.
Botten:
2 dl valnötter
2 dl kokosflingor
20 dadlar
2 msk kakaopulver
2 msk carobpulver
en nypa salt
Variant 1, Mynta:
tillsätt cirka 6 droppar pepparmynta olja
Variant 2, julkryddor:
2 krm muskot
1 tsk kanel
1 tsk kardemumma
rivet skal från en apelsin
Variant 3, naturell. ( se i beskrivning nedan):
Kör valnötter och kokosflingor finmalt i matberedaren. Tillsätt carob, kakao och salt och kör en gång till. Se ovan om du vill testa någon av varianterna eller ha en naturell kakao kärleksmums.  Tillsätt dadlarna och kör tills det blir en deg. Tryck ut i en form. cirka 2 – 3 cm högt.
Topping:
2 dl kakaomassa ( har du inte det ta 2 dl kakaosmör med cirka 1/2 dl raw kakaopulver)
1 dl kokosolja
1/2 dl kokossmör ( har du inte det kan du använda endast kokosolja, då blir det totalt 1 1/2 dl kokosolja)
3 msk kokospalmsocker
Gör kakaomassa, kokosolja och kokossmör flytande i ett ljummet vattenbad. Rör ned kokospalmsockret. Häll ut över bottnen. Strö över riven kokos. Ställ i kylen tills översta lagret stelnar. Skär i mumsbitar. Förvara med fördel i frysen det som blir kvar.
 

Workshop med Cacao 🤎

Workshop med Cacao 🤎

Magic Cacao Workshop 8/2 2024 in Göteborg ✨this workshop will be in swedish ☺️. En workshop hur du gör dina egna raw chokladpraliner med intentioner och örter 🤎Det är lite komplicerat att i text fånga vad du lär dig och tar med dig från denna workshop, det jag vet är...

Kombucha workshop 18 januari

Kombucha workshop 18 januari

Den 18 januari 18.30-20 har jag en kväll på Regnbågens Böcker och Smycken, där jag arbetar som butiksansvarig där jag lär dig ALLT om hur du brygger kombucha och kefir! Fermenterade drycker som ökar ditt näringsupptag, din glädjehormoner och så mycket mer! Du kommer...

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Samarbeten

advertisement advertisement advertisement advertisement

Kategorier

Arkiv

Translate »