Leva länge?

20140127-125728.jpg

 

Varför vill vi vara unga?

Vem blir inte glad när någon tror att du är yngre än vad du är? När du får visa leg på Systembolaget fast du är 30 +? Vad är det som gör att vi vill leva så länge som möjligt?

Ibland kan det kännas som något som vi inte vill veta av, att vi åldras.  Det faktum som vi alla står inför. Helst här i Marbella blir man otroligt påmind om det faktum, och kvinnornas längtan att fortfarande se unga ut. Man undrar vartifrån rynkorna kommer och varför inte kroppen responderar på det sätt som man är van vid. Hur många av oss känner oss inte yngre i sinnet än vad vår ålder i siffra säger?

Hur kan du då leva länge? Vad kan vi göra? Men jag undrar ändå-  hur roligt är det att leva länge om vi inte har roligt?

Så första punkten på min lista blir; (som är en soppa utav många olika artiklar jag läst och mina egna slutsatser):

 • Ha roligt ( nej, det är sant, varje dag är inte kul men 80/20 regeln kan funka här med, typ ha mer roligt än tråkigt:). Jag dör hellre full med skrattrynkor än slät som en docka i ansiktet.
 • Mål och mening i ditt liv
 • Ät sådant som du njuter utav, bonus är om det även är högkvalitativ näring. För mig kan det vara en njutning i kroppen och inte bara en njutning i munnen – men både och är givetvis det bästa!)
 • Överbelasta inte ditt system utan låt det vila; det populära att fasta med 5:2, 16:8, har en poäng men återigen äter du skräp de andra dagarna blir det överbelastning ändå. Lyssna kroppen – behöver den vila från mat, vila från träning, vila från sällskap; ta det på allvar.
 • Ät mat som håller ditt blodsocker stabilt, för inspiration läs mer via denna länk och ladda ned en pdf på Gabriel Cousens karta över hans tänk kring mat som hjälper att hålla blodsockret stabilt. När jag gör det, ser jag genast yngre ut.
 • Sträck på dig! Som min mamma har präntat in i mig sedan jag var liten. Sträck på dig, så ser du både yngre och visar dig själv från din bästa sida. Ja, mamma, jag ska sträcka på mig;)
 • Andas – det primära våra celler behöver (och just andningen har ju en egen dag sedan några år tillbaka, läs mer i följande inlägg nedan)
 • Drick rent vatten. Efter andningen behöver din kropp rent vatten – det sekundära.
 • Det är sant – grönt är skönt för ett långt leverne; mumsa i gröna blad, som sallad, smoothie och juicer.
 • Tacksamhet för det som är; här i denna stund.

Listan kan göras lång och det finns många olika forskningsstudier på internet och i böcker att ta del utav men för mig är det den första och  sista punkten det som är det allra viktigaste för mig. Om jag inte tar till vara på det som är här, det som sker i denna stund, så går mig livet förbi.

” The purpose of Life is to be Happy”

– Dalai Lama

Dela gärna med dig av dina tankar och funderingar i kommentarerna.

 Live Happily while Alive!

Erica

Ps 1. Jag är så nyfiken på vad livet kommer att erbjuda så jag tror det är därför  jag vill leva länge.

Ps 2. Jag hoppas när jag fyller 100 år att jag har fler och mer erfarna tips att dela med mig utav.

Ps 3. Bilden är ett självporträtt som jag målade i förra veckan.

 1. Jag tycker att det du delar med dig av är så fint och bra skrivet, Erica. Så fina bilder.

  Jag hoppas att du kommer att vara envolverad på kurserna i sommar. Du skulle passa bra in där.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..