Tillbaka i Majorna efter snabba dagar i huvudstaden landar jag här hemma. Spännande, intensivt och inspirerande.
Härligt spontanmöte med Mickey som driver Gryningen och Renée Voltaire på lördagförmiddag. Det blev en snabb och kul pratstund som kunde varat ända till stängningsdags.
Söndagsbrunch med familj och vänner, lagat och raw blandat som en härlig brunchkompott. Chokladdoppade jordgubbar för stora och små är perfekt på brunch bordet. Köp jordgubbar ( helst eko). Lägg upp på ett fat och ställ i i frysen 30-60 minuter. Gör kakaosmör cirka 1 dl flytande i ett ljummet vattenbad, 1/2 dl kokosolja, gör även det flytande i vattenbadet. Rör ned cirka 3-4 msk kakaopulver och 3 msk kokospalmsocker eller annan sötning. Rör runt. Ställ in i kylen för att det sak bli lite fast. Ta ut jordgubbarna ur frysen ( man ställer dem i frysen för att chokladen lättare ska stelna). Vänd runt jordgubbarna i chokladsås, strö kokospalmsocker över och ställ in i kylen. Sätt hänglås på kylskåpet tills det är dags att äta jordgubbarna;).
Första dagen på veckan, svettades jag in på Bikram studion på Södermalm, detsamma hade jag faktiskt gjort på söndagen. Det var ett tag sen jag testade Bikram och nu fick det några försök igen. Varmt. Minst sagt. Men skönt. Återfuktar med gurka, björksav och surkålsjuice från Gryningen. Gick på några glada möten. Och var med på P4 Extra. Här kan du lyssna på inslaget och hitta recept på vad Anja Kontor fick smaka på i studion. Dagen avrundades i ett stall och sen med två underbara tjejer som jag fick pyssla om, Saga och Nelly. Det var inte lätt att komma upp på benen igen när de hade blivit nattade. Men några mail behövdes besvaras och förberedelser inför morgondagen. Tackar Four Sigma foods teer för att jag kom upp igen:).
En liten koll på hur jag mår ( mår förträffligt) men alltid bra att ha det svart på vitt, hos Johanna Anger Bjurström på sporteopathy.com. Hon hade bullat upp med kokoschips, kex och grönsaker med tillhörande chaga. Vilket välkomnandet! Så nu blir jag dunderladdad igen med hennes skräddarsydda kit. Vi undrade om man någonsin kommer bli i 100 % balans, men allt är perfekt i det operfekta;). Vidare till ännu ett glatt möte och sen en tupplur på tåget hem med Sam och Saga. Himlen var otroligt vacker. Rosa, röd och svart. Vilket fantastiskt land vi lever i. Innerligt tacksam.
Och nu med måndagskänsla i kroppen undrade jag vad jag skulle få till lunch. Eller ja, få och få. Göra heter det mer;). Igår kväll hade vi turen att hitta eko broccoli på Ica Närat som har öppet till elva. Fyra buketter blev det, så det blev basen i dagens lunch tillsammans med palsternacksris, gurka, tomat och pesto, lite citron och toppat med alger. Snabbmat när den är som bäst! Det var skönt att sitta ned och äta i lugn ro, det har blivit en smoothie i farten, chiafrön on the go, solrosfrön på tunnelbanan, surkålsjuice i omklädningsrummet. Det påminner mig om vikten av att verkligen ägna närvaro åt maten men ändå glad att det utbudet på raw food har ökat enormt. Helst i Stockholm så hittar man det lite här och var. Jippiee säger jag.
Pesto, broccoli- och palsternackstjofräs till lunch.
Mums från P4 Extra
Coop goes Green Smoothies. Me like!
I am blessed
Erica
Å jag älskar butiken Gryningen. Önskar att det fanns flera sådana runt om i landet. Ett måste när man är i Stockholm.