Raw veggowraps med tacofärs, groddar och vitlöksost från ”Grönsakskärlek”

RawwrapsGRONSAKSKARLEK

Perfekt för sommarens picknick eller sommarbuffé delar Karin med sig ett utav sina goa recept ur boken. Håll utkik i sommar då hon kommer att dela med sig ännu fler recept på smaskigheter!

Raw veggowraps med tacofärs, groddar och vitlöksost

4 portioner

Wraps

Stora savoykålblad och romansalladsblad. Alternativt vit- och rödkålsblad eller noriark

Tacofärs

3 dl valnötter, 1 dl finhackad sötpotatis, 1 morot, 1 dl hackad färsk koriander, ¼ gul lök, 1 msk citronjuice, 1 tsk tamari, ½ tsk kummin, ½ tsk vitlökspulver, 1–1½ krm salt, ½–1 krm torkad chili, en gnutta cayennepeppar

 

Börja med att mixa sötpotatis och morot i en matberedare. Tillsätt hackad lök, valnötter, koriander samt resterade ingredienser. Börja med ½krm chili och tillsätt mer om du vill ha färsen ännu starkare. Mixa igen.

 Vitlöksost

1 dl paranötter, 1 dl pinjenötter, 1 dl vatten, 1 msk citronjuice, 1 vitlöksklyfta, 1 krm salt

Blötlägg gärna nötter i 3–5 timmar. Om du inte använder blötlagda nötter så kan du öka mängden vatten med några matskedar. Mixa alla ingredienser till osten i en mixer. Osten tjocknar lite när den stått till sig ett par timmar i kylskåp.

Fyllning

Tacofärs, alfalfagroddar, finhackad morot, hackad gurka, strimlad rödlök, fint skuren paprika, avokado i bitar, vitlöksost

 

Lägg ut ett stort kålblad och lägg ett romansalladsblad över. Fyll med tacofärs och övrig fyllning och rulla ihop din wrap.

 

 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..