Månadens Utlottning – i repris

Otroligt roligt att så många ville vinna ”Mitt Nya Raw food Kök”! Jag hade velat ge en till er var! Därför blir månadens utlottning ytterligare en bok. Skriv på Raw food by Ericas fanpage varför just du behöver ny inspiration i ditt Raw food kök. Nilla Broström blev vinnare i förra månadens utlottning – en bok kommer till dig på posten.

Nedan kan du läsa några av de motivationer till varför just dem ville vinna en bok – jag skulle vilja dela dem alla. Det var en ren inspiration för mig att läsa. Som vanligt lottar vi ut vinsten slumpmässigt men du behöver skriva något från hjärtat för att vara med <3.

Hej Erica!

Jag skulle så gärna vilja få hem din bok, som en liten påminnelse om att jag har tagit ett aktivt beslut att ta hand om mig själv, och min hälsa i första rummet. Att ambitioner går att balansera Det har varit det viktigaste beslutet i mitt liv, att hitta balans. Just nu sitter jag i fantastiska Italien med tre underbara vänner och trots att det finns fantastiska restauranger här äter vi mycket tillsammans och älskar att hitta på nya rätter fyllda med grönsaker vi hittar lokalt från marknaden. Vi samlas runt ett runt litet träbord varje kväll och inser vilken tur vi har att få vara här. Vi lagar mycket tillsammans och har de absolut bästa insikterna, diskussionerna och skratten infinner sig alltid under matlagningen. Vi spenderar dagar i olika parker och yogar, och dansar salsa på kvällarna tills vi går glada hem med rejäl träningsvärk. Och för första gången på så länge har jag hittat tiden att prioritera mig själv på ett sätt som är nytt för mig, men som verkligen känns skönt att ha insett redan vid ung ålder. Jag vill kanske främst med detta skriva att jag hoppas att fler vågar ta steget att lyssna på sin kropp, och att följa sina sitt hjärta. Har jag turen att få din bok ska jag be någon hemma att skicka den så fort som möjligt till Italien, där fyra glada tjejer kommer att välkomna den med värme!

 

Jag har efter utmattningsdepression och därmed fysiska åkommor ändrat min kost och känner att livet kommer tillbaka och att jag är på rätt väg. Att få större insikt och lätta tips och råd om raw food som verkar vara toppen så tror jag den sista pusselbiten är hittad! Som ensamstående mamma med eget företag vill jag att maten skall ge energi och livskraft! Jag tror raw food är rätt väg och din bok vore såååå trevligt att få inspiration ifrån!

Hej Erica! Jag blev sjuk och i princip sängliggande under en period för 5 år sen. Läkarna visste inte vad felet var och under 10 månader fick jag mängder av kortison och ett antal andra mediciner tills jag fick alla tänkbara biverkningar. Jag fick nog av deras ”behandling” och en vän till mig, som är läkare i Norge, tipsade om ”Mat som medicin”. Jag ställde stegvis om min kost och kunde ganska snart sluta med alla mediciner som bara gjort allt värre. Först blev jag vegetarian. Sen slutade jag med socker. Sen med gluten. Och för varje omställning har jag blivit mycket bättre. Nästa steg och mitt nästa mål för att försöka må helt bra är att ställa om till att äta mestadels Raw food, där behöver jag din hjälp i form av din nya bok.

Så himla kul att du gjort en ny bok!
Dina böcker Rawfood på Svenska och Raw Delight står till grund för det mesta vi lagar hemma Nu är nästa steg att jag vill lägga om till att bli Rawfood-Vegan, men skulle behöva lite hjälp på traven för att få med hela familjen på detta då mamma och pappa inte är helt säkra på att man kan äta 100 % RAW! Jag tror att ”Mitt Nya Rawfood Kök” skulle hjälpa mig en bit på traven då jag skulle kunna laga en massa nytt Raw-gott att visa och inspirera hela familjen till att äta mer GRÖNT med!

Tack för all fin inspiration!

Efter 8 år av magproblem utan känd orsak har jag provat de flesta metoder för att bli bra. När ingenting hjälper börjar jag tappa motivationen och tron på att någonsin få en fungerande mage. Har nu försökt få in mer raw food i min kost och det är en helt ny, spännande värld att upptäcka och jag inspireras otroligt mycket av människor som du. Det skulle därför vara väldigt roligt att få ta del av din nya bok och få motivation till att fortsätta kämpa för en fungerande mage och ett friskare liv.

Har haft problem med tarmarna och grymt hög ämnesomsättning så länge jag kan minnas. Befann mig utomlands med en rejält dålig mage och fick tipset att testa raw food. Jag som många andra hade bilden av att denna typ av kost var jättetrist, men eftersom jag var så dålig då grep jag efter minsta halmstrå för att få ordning på hälsan. Sagt och gjort, så fort jag kom hem köpte jag två av Ericas kokböcker och la om kosten från ena dagen till den andra. Och blev positivt överaskad av hur gott och färgglatt det är att äta raw. Inte alls tråkigt!
Nu har det gått ett år och min mage är MYCKET gladare och ämnesomsättningen har stabiliserats. Det är verkligen livet före och livet efter. Nu har jag ett LIV!! Tidigare var jag trött och orkeslös jämt.
Jag gillar dina kokböcker eftersom de är varvade med goda och varierande recept, tips och råd, färgglada och varma foton samt kuriosa om andra ‘raw foodare’.
Efter ett år med två kokböcker skulle jag bli oerhört glad om antalet utökades till tre och därmed få ny inspiration i mitt raw foodande! ”

 

 

 1. för att jag älskar dina böcker har alla utom den nya, vill lita på mig själv och behöver inspiration för att ta steget fullt ut för rätta vägen raw food,vore tacksam och lycklig för en inspirerande bok,

  1. Hej Tina!

   Du var med i utlottningen men boken fick en annan vinnare. Hoppas du får chans att läsa och laga ur den ändå:)
   kram
   Erica

 2. Hej Erica,
  Jag behöver verkligen få en kick och inspiration för att förbättra min hälsa. Lider av flera olika åkommor och vill göra en nystart med min mat. Tror att din bok kan hjälpa mig på vägen och förbättra min hälsa och få mig att må bättre.

  1. Hej Annika!

   Jag hoppas att du kan få inspiration från boken, som du kan låna på biblioteket. Vinnaren i utlottningen blev en annan denna gång.

   Lycka till!
   Kram
   Erica

 3. Hej Erica! Jag skulle bli så lycklig för din nya bok, du är min stora inspirationskälla inte bara raw food utan också i den livskunskap och klokhet du förmedlar. Jag har inte ännu haft ekonomisk möjlighet att gå din utbildning men hoppas att det kan ske en vacker dag:) Tills dess är dina fina böcker en otroligt fin skatt i vardagen som jag hämtar mycket inspiration ifrån. Så om jag blir den lyckliga vinnaren av din bok så lovar jag att den kommer användas flitigt:) Kram

  1. Tack för fina ord <3
   Boken fick en annan vinnare men jag hoppas att du får chans att läsa boken ändå och att vi ses i framtiden!

   Kram
   Erica

 4. Hej Erica! Jag skriver här då jag har problem med min facebook och inte kan logga in.

  Först och främst tack för all härlig inspiration du gett mig!
  Jag har som många andra kommit in på Raw food på grund av problem-mage. För ca 1,5 år sedan fick både jag och min pappa problem med magarna. Jag gick då andra året på gymnasiet och min vardag bestod av stress. För jag är hundra på att det var stressen som orsakade det hela. Min mage blev bara värre med tiden eftersom att det var stressen som förvärrade magproblemen (ond cirkel) och detta gjorde att det blev jobbigt att vara i skolan. Magproblemen skapade ångest inför varje lektion och det gjorde bara allt värre. Mina problem stod inte bara i vägen för skolan utan även för mitt sociala liv. Jag gick till läkaren men trots mina låga förväntningar uppfyllde läkarbesöket inte ens hälften av dem. Läkaren sa att jag skulle sluta äta grönsaker och stressa mindre, sedan tipsade han om en medicin som senare visade sig inte hjälpa. Det året var verkligen tufft och jag googlade som en galning och hittade andra människor med samma problem. Jag snöade in mig på ibs och var helt säker på att det var det jag hade. Sedan hittade jag andra som tipsade om att rawfood kunde vara lösningen. Jag läste på en del och blev riktigt intresserad och när jag lagt in mera rawfood i min kost märkte jag att jag mådde bättre på många olika sätt, inte bara magen! Jag blev så intresserad av raw food att jag dessutom valde att arbeta med det som gymnasiearbete nu när jag går tredje året! Din bok skulle sitta som sista pusselbiten i pusslet. Den skulle inte bara bli en hjälp och inspiration för min mage, hälsa och rawfood-intresse utan även passa perfekt för mitt gymnasiearbete!

  TACK för att du tog dig tiden att läsa igenom denna text (som kanske blev en aning lång haha)!
  Hoppas! 😀

  1. Jättefint att få läsa!

   Boken fick en annan vinnare men att läsa din berättelse känns som du gjort en hälsovinst redan. Låna gärna böckerna på biblioteket:)

   Kram
   Erica

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..