Raw Food på Vetenskapens Värld

Raw food inför Rätta

En omdebatterad dokumentär som visades i måndags på Vetenskapens Värld hade titeln ”Raw food inför Rätta”.

”Dokumentär handlar en mamma och hennes sons vardagsliv i Nederländerna. Francis är övertygad om att hon erbjuder sonen Tom den bästa kosten, så kallad rawfood. Men skolan och sjukvården ser den strikta kosthållningen som ett problem och anser att Tom inte växer som han bör. Myndigheterna blandar sig i, och fighten tar vid i rätten.

Vi frågade regissören hur det gick för Tom sen, och fick det här svaret:

Currently (a few years after the completion of the film) things are going very well with Tom. He is not attending Dutch public school, and he is educated via the system of ”World School”, which involves mainly home-schooling. He is getting good results. He is not attending the Worldclasses anymore, but he is monitored about his progress and what he is learning. Since December 2013, the care order was no longer prolonged by the judges.

Tom has grown bigger than his mother (she is apr. 1,68) and is starting to grow into a real adult. Francis says: ”When Tom eventually passes the 1.77 (of which the doctors predicted that he would stay under for at least 10 cm’s), she is going to demand a public apology by both pediatricians. Tom is still eating completely raw.

Francis regards Tom as an important example to other parents who want to raise their children vegan or vegetarian.”

 Länken hittar du här till programmet.

Det finns så många åsikter om vad som är rätt och fel, vad man tycker om andra människors sätt att välja sina val. Givetvis ska inte ens egna val gå ut över barnens hälsa, man vill bara barnet så väl, så väl men ändå kan det bli fel. Efter jag sett dokumentären kom jag ihåg ett program jag sett om några brittiska barn som aldrig fått hemlagad mat i hela sitt liv. De var i cirka fem års åldern och bara ätit hämtmat, chips, druckit läsk etc. Det blir tokigt åt andra hållet. En balans i livet tror jag på för mig och för vår dotter Saga, om just det har jag skrivit om under ”Frågor och Svar” och även i detta inlägg som jag skrev tidigare i månaden. Läs om hur du kan få dina barn att gilla mer raw food här.  

IMG_5858-0.JPG

Jag tror på ren mat; utan onödiga tillsatser, utan raffinerat socker, fritt från bekämpningsmedel, som gör både min kropp och själ glad. Med det försöker jag vara en sund förebild för vår dotter Saga, där jag uppmuntrar henne att lära känna sitt eget sätt att välja mat som gör hennes kropp och själ glad.

  1. jag håller helt o hållet med dig Erica, tyvärr så har jag missat dokumentären men hoppas kunna se den vid annat tillfälle
    Vill också säga att det är en jättefin bild på dig o din söta dotter i det här inlägget, man blir glad o smilbanden drar iväg uppåt öronen när man ser er två där.
    Ha en skön dag

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..