En kväll hos Ekostore

FullSizeRender

Igår kväll var jag på en av mina favoritaffärer i Göteborg, Ekostore! Det är alltid lika roligt att få träffa läsare till mina böcker, personer som aldrig hört talas om raw food och andra som är nyfikna och stannar till för att provsmaka och fråga frågor. Det är vid sådana här tillfällen som jag får inspiration till nya böcker – jag vill skapa böcker som personer behöver och som gör att de får in raw food i vardagen. Mina recept är ofta ganska enkla och med färre ingredienser, just för att man ska få ändan ur vagnen och göra det. Och jag får också otroligt mycket inspiration att få dela mattankar, erfarenheter och sådan glädje. En kvinna kom och delade med sig av sin 20 kilos viktresa det senaste halvåret med stor del raw food, hon hade redan köpt boken ”Mitt Nya Raw food Kök” och den var full med postitlappar på recept som hon skulle göra till sitt glöggmys. Ett sådant glöggmys vill jag gå på;)! Den gröna smoothien som jag gjorde ( recepten blev en favorit i repris från Bokmässan och Allt för hälsa mässan, just för att det är sådana recept som går hem hos dem som även aldrig ätit raw food) blev den första gröna smoothien för några igår och de sa att det skulle inte bli den sista:).

FullSizeRender

SYRLIG GRÖNKÅLSSMOOTHIE

till drygt en liter

3 grönkålskvistar ( repa av det gröna från stjälken)

2 äpplen

1 avokado

juice från en 1/4 citron

1 msk vetegräspulver

cirka  7 dl vatten

Mixa samtliga ingredienser till en len konsistens. Späd eventuellt med mer vatten.

Klassiska Raw Pepparkakor, 12 bollar

Vem har inte ätit upp det mesta av pepparkaksdegen vid baket? Här är en blandning som smakar som pepparkaksdeg. Ta pepparkaksformar och gör som vanligt, grädda om du vill i torkugnen! Eller det snabbaste sättet – rulla till bollar!

2 dl mandel eller mandelmjöl
1 msk mandelolja eller rapsoljaen nypa salt
2 tsk kanel
2 krm ingefära
10 nejlikor, stötta med mortel eller ca 1 tsk malda
2 msk honung
4 dadlar

Överdrag ( om du vill göra pepparkaksklubbor):

1 dl kakaomassa eller 1 dl kakaosmör med 3 msk raw kakaopulver och 1 msk agavesirap.

2 msk bipollen

Kör mandeln till ett fint mjöl i matberedaren, om du inte använder det färdigmalda mandelmjölet. Tillsätt olja och dadlar, kör tills det blandat sig. Lägg i kryddorna och saltet, kör igen. Smaka av att kryddorna har blandat sig ordentligt med smeten. Tillsätt honung, börja med 1 msk och fortsätt att köra. Degen skall bli lagom ”kladdig” för att kunna tryckas ut på en skärbräda eller bakbord.

FullSizeRender

Hos Ekostore hittar du även Raw food by Erica Superfoods:).

Go Ekostore

Erica

 

 

Eller rulla till bollar. Ställ in i kylen. Gör ingredienserna till kakaoöverdraget flytande i ett ljummet vattenbad. Doppa bollar i kakaon och lägg på ett fat. Ställ in i frysen eller kylen. Sätt i en tandpetare eller en bit av ett grillspett när du ställer fram för servering.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..