I väntans tider…..

IMG_5777

Vi går här hemma och väntar på att något magiskt som ska ske. Sam och jag ska bli föräldrar igen och Saga ska bli storasyster. Det magiska började redan för nio månader sedan. Varje barn är ett mirakel, så mycket som ska falla på plats.

På profylax kursen vi gick tidigare i höstas blev vi ombedda att ha en målbild med vår födelsen av vårt barn. Vi behöver kanske målbilder, precis som idrottare för att attrahera oss det vi önskar. Men kan målbiderna också stjälpa oss? – att vi blir besvikna, ledsna när våra mål/ förväntningar inte blir så som vi tänkt oss. Vi bygger upp bilder i huvudet, av både på gott och ont vill jag säga. Allt är som det är, och det är väl i den acceptansen som allt landar till slut. Målbilden jag har ser jag mer som en riktning, en motivation, inte att det måste bli så, annars har jag ”misslyckats”.

En plan eller riktning är för mig nödvändigt. Utan riktning är jag lost, men att vara lost ibland kan göra att man hittar sin riktning, ännu starkare och klarare… Faktiskt…

Hur många gånger har det inte blivit så för mig med maten? Jag har en perfekt matplan, så perfekt som den kan bli, och så hände något på vägen och det blev inte alls som du tänkt dig att äta. Du kanske känner igen dig?

I veckan som kommer, i väntans tider, ska jag göra min matplan. Med en bebis som kräver uppmärksamhet, kärlek och omvårdnad dygnet runt behöver jag en matplan att luta mig tillbaka på, när tröttheten och hungern tar över. Då är det skönt att ha ex. linfrökex, raw smör, blötlagda chiafrön och en grön smoothie klart, så det bara är att ta. Trots att du inte har en nyfödd att ta hand om gör din matplan, kanske redan nu inför julen så är det inte lika lätt att ”släppa helt” eller förbereda en plan inför januari.

För det är en förutsättning att få raw food att funka i vardagen – att ha råvaror hemma och vara förberedd.

Jag vill tacka för alla mail jag får med berättelser, förfrågningar, tankar etc. Det är verkligen fantastiskt hur man kan kontakta varandra genom datorn och telefonen.

Men från och med veckan som kommer, kommer jag att gå in i en mammakokong. Jag önskade att tiden fanns där både för att svara på alla mail, kommentarer etc men med en nyfödd bebis finns tid för det som är det viktigaste. Det lilla liv som valt att komma till oss. Min barnmorska som jag hade när Saga var liten sa alltid, när min otillräcklighet kändes enorm:

”Erica, gör det som är viktigast först och gör sedan det som är bråttom med. ”

Vi kanske får värsta sovbebisen och jag kommer att ha massor utav tid att dela med mig livet på bloggen/FB/ insta men om inte, så vet du varför….

Merry Raw Xristmas

Erica

Ps. På BeYoga365/ Yogobe har jag delat med mig utav två blogginlägg om Yoga utanför mattan. Läs gärna om du vill ha lite mer inspirerande raw food läsning:).

 

 1. Grattis,roligt att höra stort lycka till.
  Hälsningar och God Jul och nu då ett riktigt Gott nytt år!!!
  Rupert och Gun-Britt

 2. Men va roligt Erika Grattis, minns när du va gravid första gången då du hjälpte mig till en kropp som jag har som målbild 🙂
  Du är med mig ofta i tanke med saker som sagts och gamla träningsprogram. Nu 2 barn senare är jag på g och få kroppen att ta form igen. Stort Lycka till!! Håller alla tummarna!! Kramar!

  1. Grattis till två skatter Jessica!
   Roligt att du kommer ihåg mig och träningsprogrammen kan du fortfarande använda 🙂

   Kram
   Erica

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..