Livet från Instagram

feb 26, 2015

IMG_6531.JPG
Livet går på och snart är första vårmånaden här. På Instagram delar jag med mig av lite vardaglig inspiration, men har du varken Instagram eller facebook, uppdaterar jag bloggen en gång i veckan med ”Veckans Instagram” och skriver också här på svenska. Jag fick en kommentar om varför allt ska stå på engelska. Sociala medier har blivit ett internationellt forum och då blir engelska det enklaste att använda för att nå så många som möjligt. Det som är så bra här på bloggen är att det finns en ”translate” knapp för de som vill läsa på annat språk.
Ovan ser du lilla Liv med sina hörselskydd på. Jag älskar verkligen raw food men vad det låter ibland!! Då får både stora och små skydda öronen. På bilden ser du även en smoothie; jag skrev på detta Instagram inlägg att kvaliten på min mat blir kvaliten på Livs mat. Så jag gjorde en ”Mama superfoodssmoothie” med mandelmjölk, chiafrön, lucuma, mesquite, carob, colostrum, kokosolja och dong quai.
IMG_6523-0.JPG
Ett av mina favorit redskap i köket är en Kyocera keramik mandolin. Den skivar tunt tunt och eftersom keramik inte behöver vässas så är skarp i en evighet.
IMG_6477.JPG
På en liten tur till Oslo i förra veckan botaniserade jag i olika hälsokostaffär och hittade groddad, och torkad bovete samt quinoa. Som färdkost hade jag just med mig det egna bovetet som jag hade blötlagt, groddat och torkat själv. När du gör denna procedur, så blötlägger du först bovete i cirka 8 timmar, sköljer av det noggrannt i ljummet vatten, låter grodda i cirka ett dygn och sedan torkar det cirka 15 timmar i torkugnen. Då har du ett aktiverat och torkat bovete som är enkelt att tillsätta till raw sötsaker, sallader, granola och perfekt att ta med sig på resan!
IMG_6478.JPG
I Oslo hittade jag lite olika jucier- grönt som är min favorit!
IMG_6471.JPG
Och en med palsternackspuré – nja, så där god…
IMG_6465.JPG
 
IMG_6474.JPG
Och här är en slags granola bar; som var lite torr men hade varit god till en kopp te för att doppa som en skorpa ungefär:). Matcha te är ett grönt te som har fantastisk mängd antioxidanter i sig och även koffein. I boken Rawsome som kommer i maj ( mer om den boken i kommande nyhetsbrev) finns det en matcha glass med – mums!
IMG_6452.JPG
Snart finns  det bipollen i Rawfoodbyerica Superfoods sortiment. Jag är lite känslig för smaken för bipollen och blev så överlycklig att vi nu kan erbjuda ett bipollen som smakar godis men en superskön konsistens. Så snart det är inne lottar vi ut några påsar här via inspirationsbrevet. Bzzzz.
IMG_6451.JPG
Nu med en liten 8 veckors bebis är vi mest hemma och skrotar. Men en dag när vi gjorde ett pass till lilla Liv ( det gällde att tajma en sekund när hon kunde fotograferas – hela livet handlar om tajming;) for Sam och jag till Sattva i Göteborg. Med en liten och lite bacill nojjig mamma försökte vi äta när ingen annan äter lunch, typ kvart över elva och på ställen som är små. Glatt överraskad hade de en raw cheesecake – mycket kärlek i den <3.
IMG_6437.JPG
En sista bild från veckans instagram är en bild på ett av mina favorit salt. Det svarta Hawaiianska vulkansaltet. Saltet har fått sin färg från vulkanaskan och det känns kraftfullt salt att använda. perfekt till Laktritsgodis som topping. Snyggt som attans blir det också.
 
Vill du följa mig på Instagram hittar du mig på rawfoodbyerica. Jag delar där livet som det ÄR, med bilder från en vanlig vardag. Kanske inte alltid så snygga och stylade men det är väl så livet är?!
Life is simple
Erica
 

Workshop med Cacao 🤎

Workshop med Cacao 🤎

Magic Cacao Workshop 8/2 2024 in Göteborg ✨this workshop will be in swedish ☺️. En workshop hur du gör dina egna raw chokladpraliner med intentioner och örter 🤎Det är lite komplicerat att i text fånga vad du lär dig och tar med dig från denna workshop, det jag vet är...

Kombucha workshop 18 januari

Kombucha workshop 18 januari

Den 18 januari 18.30-20 har jag en kväll på Regnbågens Böcker och Smycken, där jag arbetar som butiksansvarig där jag lär dig ALLT om hur du brygger kombucha och kefir! Fermenterade drycker som ökar ditt näringsupptag, din glädjehormoner och så mycket mer! Du kommer...

1 kommentar

  1. Petra

    Hej Erica!
    Jag hade tänkt prova att grodda quinoa, men jag vet inte om de jag köpte på Recomarket kommer att gro. Det verkar inte så lovande så här långt. Är det fullkorns-quinoa man behöver, och finns det att köpa i Sverige? Jag frågar dig eftersom du hade recept i din bok med groddad quinoa 🙂

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Samarbeten

advertisement advertisement advertisement advertisement

Kategorier

Arkiv

Translate »