Månadens utlottning- Mesquite

IMG_7829.JPG

Mesquite är en av mina favoriter av superfoods! Dels för sin djupa kolaaktiga smak som passar utmärkt till lucuma, carob och / eller kakao. Dels för sin sötma utan att ha ett högt glykemisk index och såklart sin näringstäthet på kalcium, magnesium, järn och zink. Mesquite innehåller även fibrer som balanserar blodsockernivån och man håller sig mätt längre.

På RAW sommarfesten i Göteborg som också var ett raw knytkalas gjorde jag Chocomylk med sesamfrön som bas och pepprad med mesquite och kakao samt spetsad med reishi.

IMG_7804.JPG

Det var underbart väder och fina människor som njöt av mat, varandra och solen. Yes till mer raw knytisar!

IMG_7805.JPG

 1. Jag har blivit så inspirerad av RAW så jag håller på att förändra hela mitt liv. Det är en process men nu är den igång,, så Tack Erica,,

 2. Älskar mesquite i min morgongröt tillsammans
  med havre, ashwaganda, banan, dadlar, blåbär,
  gojibär, cocos, carob o valnötter! Bra o stärkande
  för hela immunsystemet, särskilt njurarna!
  och sägs hålla alla mosquiter borta 🙂

  Njut medvetet!

  Tack för inspiration och matglädje!

  Kramar o glädje! Fredrik

  1. Hej Robert!
   Skriv din kommentar nedan om varför du vill vinna så är du med! I månadens slut drar vi vinnaren:)

   Kram
   Erica

   Och till er alla andra så är ni med!

 3. Jag vill verkligen införa mer Raw i min annars så vanliga pasta- och falukorvstillvaro. Att få testa din favorit och sedan komplettera med annat spännande som behövs kan vara den spark i baken jag såväl behöver!

 4. Vill gärna vinna så jag kan förbättra min hälsa med goda nyttiga val, fulla av bra saker än kemikalier. Jag har inte smakat mesquite än och är tacksam att få chansen att vinna en påse.Tack för all din inspiration.

 5. Åh mesquite har jag aldrig provat! Och jag är övertygad om att vår 27-veckors grodd i magen skulle slå volter av lycka för lite ny energiboost där inne i det dunkla!???? det behövs när man kör sin dagliga fosteryoga-rutin!
  Tack för en fin blogg dessutom!

 6. Jag skulle bli jätteglad över att få prova mesquite. Min man har under sommaren insjuknat i diabetes 2, så nu behöver jag göra ”gosaker” med bättre råvaror och mindre socker.

  Mvh Carina

 7. Du ger så härlig inspiration och detta har jag inte ens hört talas om så vore riktigt häftigt att få prova. Hoppas på tur och TACK igen för allt du ger och visar.

 8. Vore härligt att få testa mesquite i smoothies och bakverk. Livets träd kan kanske hjälpa mig att balansera blodsockerhalten.

 9. Åh har spanat in mesquite så himla länge men inte kommit till att köpa det eftersom paketen är så stora och jag redan har en uppsjö av olika pulverpåsar..! Men det verkar vara så himla bra på alla sätt och det vore en underbar möjlighet att få tillskott i skåpet för att ge frukosten, maten och mellanmålen en extra piff! :)<3

 10. Jag har länge varit nyfiken på att prova mesquite men det har varit svårt att hitta. Sedan jag började inkludera rawfood i mitt liv har jag mått bättre, haft bättre blodsockernivåer och blivit betydligt piggare. Att bryta mitt digra sockerberoende är kanske det bästa jag var gjort även om det ställer till en del bekymmer för min omgivning. Men jag hoppas att de kliver på mitt tåg istället och låter bli att bara stå bredvid och titta.

 11. Aha! Det var nog den som jag fick ett smakprov på under Raw Food sommarfesten för en vecka sedan (mitt första besök)…. Jättegod smak av kola!! Jag har en extremt begränsad budget så en vinst skulle sitta perfekt! 🙂 Håller på att återställa hälsan genom att övergå till Raw Food. Mycket att sätta sig in i… Tack för alla tips du delar med dig av!

  Namasté,
  Maj

 12. Mesquite, det låter helt underbart. Äntligen en produkt som motsvarar det goda som man söker efter att få i sej när man har kommit hem från jobbet. Härligt med något som både har kolasmak och lite sötaktig. Nu kan inte vännerna tacka nej när jag bjuder på fika. ????
  Nu blir det rawkakor för hela slanten. Vore kul att få testa det i vaniljsås till raw äppelkaka.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..