Månadens utlottning- Mesquite

IMG_7829.JPG

Mesquite är en av mina favoriter av superfoods! Dels för sin djupa kolaaktiga smak som passar utmärkt till lucuma, carob och / eller kakao. Dels för sin sötma utan att ha ett högt glykemisk index och såklart sin näringstäthet på kalcium, magnesium, järn och zink. Mesquite innehåller även fibrer som balanserar blodsockernivån och man håller sig mätt längre.

På RAW sommarfesten i Göteborg som också var ett raw knytkalas gjorde jag Chocomylk med sesamfrön som bas och pepprad med mesquite och kakao samt spetsad med reishi.

IMG_7804.JPG

Det var underbart väder och fina människor som njöt av mat, varandra och solen. Yes till mer raw knytisar!

IMG_7805.JPG

 1. Inger skriver:

  Mesquite, det låter helt underbart. Äntligen en produkt som motsvarar det goda som man söker efter att få i sej när man har kommit hem från jobbet. Härligt med något som både har kolasmak och lite sötaktig. Nu kan inte vännerna tacka nej när jag bjuder på fika. ????
  Nu blir det rawkakor för hela slanten. Vore kul att få testa det i vaniljsås till raw äppelkaka.

 2. Aha! Det var nog den som jag fick ett smakprov på under Raw Food sommarfesten för en vecka sedan (mitt första besök)…. Jättegod smak av kola!! Jag har en extremt begränsad budget så en vinst skulle sitta perfekt! 🙂 Håller på att återställa hälsan genom att övergå till Raw Food. Mycket att sätta sig in i… Tack för alla tips du delar med dig av!

  Namasté,
  Maj

 3. Ida skriver:

  Jag har länge varit nyfiken på att prova mesquite men det har varit svårt att hitta. Sedan jag började inkludera rawfood i mitt liv har jag mått bättre, haft bättre blodsockernivåer och blivit betydligt piggare. Att bryta mitt digra sockerberoende är kanske det bästa jag var gjort även om det ställer till en del bekymmer för min omgivning. Men jag hoppas att de kliver på mitt tåg istället och låter bli att bara stå bredvid och titta.

 4. Amanda skriver:

  Åh har spanat in mesquite så himla länge men inte kommit till att köpa det eftersom paketen är så stora och jag redan har en uppsjö av olika pulverpåsar..! Men det verkar vara så himla bra på alla sätt och det vore en underbar möjlighet att få tillskott i skåpet för att ge frukosten, maten och mellanmålen en extra piff! :)<3

 5. Emma skriver:

  Frälst av raw food vill jag gärna vinna denna som skulle göra frukosten ännu godare!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..