Månadens utlottning – Broccolisa av Karin Haglund

Min fina vän Karin briljerar gång efter gång med sina vackra och inspirerande böcker, denna gången är det barnens tur att få del av Karins klokhet som hon förmedlar i sin trilogi om Broccolisa.
Saga och jag har läst dem kväll efter kväll och får oss en pratstund om böckerna efteråt.

IMG_8207.JPG

Du får chansen att vinna Broccolisa, skriv i kommentaren nedan varför du vill inspirera ett barn i din närhet med böckerna!

I slutet av månaden drar vi vinnaren slumpmässigt.

Vill du inte vänta och se om du vinner finner du böckerna i webshopen på Lifevision.

 

 

 

 

 

 

 

IMG_8203.JPG

BroccoLisa är en figur som är skapad av Karin Haglund. Med BroccoLisas hjälp vill Karin förmedla att vi är bra precis som
vi är och att grönsaker gör oss pigga, friska och starka, samt att vi bör vara snälla och ta hand om både djur och människor vi kommer i kontakt med.

I varje äventyr delar BroccoLisa med sig av nya värdefulla insikter! BroccoLisa är en glad och påhittig grönsakstjej med massor av energi. Hon är väldigt snäll och bryr sig om alla människor. Samtidigt går hon sin egen väg och är stolt över vem hon är.

I denna samlingsbox får du följa med BroccoLisa och hennes vänner på tre olika äventyr: BroccoLisa tältar, BroccoLisa har kalas & BroccoLisa på picknick. Böckerna passar bra för barn i åldern 3–6 år.

Karin Haglund, född 1978, är hälsocoach, kostråd- givare och personlig tränare med en stor passion för raw food och en sund livsstil. En holistisk syn på hälsa helt enkelt. Karin har också skrivit böckerna Karins gröna värld (2012), Grönsakskärlek (2014) och Karins Frukost (2015).

Freja Bergdahl, född 2001, går fortfarande i skolan och hon älskar att teckna, måla och skapa. Hon är själv intresserad av kost och hälsa och gillar både att dansa och att dricka goda nyttiga smoothies.

Följ Karin på hennes hälsoblogg!

 1. Brocoli var det första min dotter smakade på för ett drygt halvår sedan, nu börjar böcker bli intressant att läsa (inte bara riva ut ur bokyllan och bläddra i) – så vad vore inte en bättre julklapp än detta!

 2. Hej !

  Jag skulle gärna vilja vinna böckerna för att kunna inspirera min son att Våga prova och äta lite mer grönsaker än vad han gör nu. Kanske också lära sig lite mer om frukt och grönt och varför det gör att man mår bättre :).

 3. Jag vill inspirera mitt inre barn till eget skrivande. Arbetar på en sagobok om Lyckliga Lea som övar sig att öppna sitt hjärta varje dag för att sprida mer kärlek, ljus och glädje till världen. Med inspiration från Broccolisa, kan jag lätt som en trollplätt skriva klart min sagobok och inspirera fler barn att leva grönt med öppna hjärtan!!!

  Tack! Ljus och kärlek till er alla. Vill dela en Bus rolig övning från min bok: öppna hjärtat flera stunder under dagen. Stanna upp, ta några djupa andetag och lägg händerna ovanpå hjärtat. Fantisera hur en vacker röd ros vecklar ut sig och växer sig större och större tills den omgärdar hela din kropp. Låt denna vackra ros och känslan av acceptans och kärlek till dig själv, sprida sig ut i hela världen och dra till sig allt du önskar dig. Fråga ditt hjärta vad det behöver och längtar efter allra mest just nu. Lyssna, känn in och uttryck din uppskattning och tacksamhet för dig själv, för att du är älskad och duger precis som du är, för livet och för att du kan välja kärlek, som skapar mirakel i ditt och alla andras liv.

  Lycka till önskar Fredrik och lyckliga Lea!

 4. Har yngre barnbarn och jobbat inom förskolan i många år. Har ett stort intresse för kost och hälsa då jag också är utbildad friskvårdsterapeut samt pedagog. Skulle vilja dela med mig av denna bok till barnen. Hade en far som hade egen koloni så detta med kost och hälsa för barn brinner jag för. Vore jättekul att vinna boken för att på ett lekfullt sätt locka barn till kunskap och medvetenhet om grönsaker och kost. Detta är ett sätt av många verktyg för en yngre växande generation att skapa kunskap inom ämnet.

 5. Barnens barndom är här och nu. Jag vill ge dem förutsättningar för ett hållbart samhälle både genom kost och självkänsla. Språk och identitet hänger ihop????

 6. Hej!
  Jag vill inspirera barn och vuxna i min närhet. Barn kan inspirera vuxna till bättre hälsa och jag tror de kan göra skillnad.

 7. Min son har precis börjat äta mat och det är min innerliga förhoppning att han kommer att vilja fortsätta att äta grön mat även när han själv är stor nog att göra fler aktiva val. Boken Broccolisa tror jag är en viktig del i att bidra i den riktningen och att finna glädje kring grön mat!

 8. Jag pluggar till förskollärare och har samtidigt ett brinnande intresse för kost och hälsa. Mitt mål är att inspirera barn till att ha en sund och hållbar livsstil redan från livets början. Jag har en underbar granne som är 4 år, hon tål inte mjölkprodukter och brukar komma till mig på besök en gång i veckan. Denna bok har säkert många bra recept på saker jag kan bjuda till min unga väninna, samt barnen på förskolan som jag kommer jobba på.

 9. Jag jobbar som förskole chef i en förskola där vi satser på att göra förskolan meta ekologiskt og miljövänlig för båda barn och personal.genom att jobba mycket med grön flagg och kosten. Vi har eget kök där vi har möjlighet för att ta kokskeren med ut i naturen och göra mat. Vi har gjort en stor satsning i om läggning av kosten till att det meste skall vara ekologisk og minst möjligt socker innhold. Så jag vill använda boken för att få möjlighet till att go barnen i vår förskola information om Hur viktigt det är med grönsaker och Hur onytta saker kan påvärka oss och vår energi. Så jag skylla vill ha boken som ett kopliment till vårt arbete i förskola.

 10. Å, det hade verkligen varit roligt att få läsa med mina små. Särskilt han som älskar socker, vetemjöl och komjölk men äntligen börjar ta till sig att det kanske inte är det bästa kostvalet alla gånger….

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..