Historier vi berättar

img_8454.jpeg

 

Historier vi berättar

En dag med för lite sömn ,för få djupa andetag, för lite kramande av träd, stressad och otillräcklighetskänslan krypande i mig som ett myllrande myrbo. Jag sa till Saga – ”näej, nu börjar jag känna mig irriterad!”. Varför då undrar hon glatt? I hennes värld fanns ju inget jag skulle kunna vara irriterad över. Vi var ju bara hemma och stökade mest omkring. ” Jo”, svarade jag. ” För nu är det så här och så här, och sen kommer det blir så här och så här, och därför är jag irriterad”. Hon lyssnade och tyckte nog bara jag var lite knäpp.
Svaret på min kommentar kom först senare på kvällen, när jag hade fått vilat, andats och fått perspektiv – ”Mamma, den där historien du berättade, den blev inte sann. Det blev ju så här och så här istället”. Först förstod jag inte vilken historia jag berättat men jag insåg ju att det var det jag hade stressat upp mig för i förtid som jag pratat med henne som hon uppfattat som en historia.
Det gjorde mig så uppmärksam vilka historier våra hjärnor gör upp om framtiden och om scenarior vi aldrig kan ha någon aning om. Tänk vad kraft jag förspillde i den stunden genom att låta mina tankar spinna iväg och hitta på något om framtiden som inte inträffade.

Att berätta historier för oss själva är det lätt att göra även med maten. Hur tänker du om du endast skulle leva på 100 % raw food? Hur skulle du tänka om du skulle bjuda in 50 % raw food i din kost? Hur skulle du tro att det blev om du under ett år skulle välja bort alla sötsaker mot raw food godis?
Det går att tänka i förtid vad som ska hända, för att vara mer förberedd för det som komma skall i framtiden, samtidigt vi aldrig vet vad som kommer att hända där framme….

Med 2016 runt hörnet, har jag inga nyårslöften men det jag lovar mig själv är att vara mer observant när min kraft förspills i förtid för de historier som jag berättar för mig själv.

I januaris inspirationsbrev kommer du få många olika alternativ för att kunna bli mer inspirerad till raw food under 2016! Det blir en fullspäckad agenda, med lilla Liv på höften;).
Vill du redan nu kolla in datum, plats och aktivitet, klicka på respektive länk.

Släpp av Sagas  E-bok under våren ( en bok hon skapat med sina favoritrecept – raw och lagat)
Yoga <3 Raw food Retreat på Tofta Spa, april och oktober
Raw Life Education, uppdelat på två tillfällen under sommaren
Raw food workshops på No Mind festivalen på Ängsbacka i juli
Djupdykning in i raw food världen Retreat på Ängsbacka i september
Hälsokryssning med tidningen Hälsa i mitten av september
Kate Magic kommer för en advanced raw food course i oktober

Det som också kommer som du kan göra därifrån du är, online:
100 % i 100 dagar –  eller 50 % i 50 dagar
där kommer jag ge dig daglig inspiration för att kunna vara så mycket raw som du vill under valt antal dagar eller så utmanar du dig själv med att vara 100 % raw i 100 dagar med mig!
Mer info kommer, på blogg och social medier. Du kan redan nu skicka din intresse anmälan till info@rawfoodbyerica.se, så får du förhands info under slutet av januari.

 

Ett vackert slut och ett ännu vackrare 2016 önskar jag dig,

Erica

IMG_7930.JPG

 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..