Det växer vildhallon som är mindre och lite mindre söta än trädgårdshallon men så goda! Det är lätt att gå förbi vildhallonen, kanske plocka ett eller två på vägen och smaka på men ta med en bunke nästa gång du är ute och går och ta med hallon hem för att göra en god sommarhallonpaj med smak av stjärnanis!
Receptet delade jag i vår 100 % i 100 dagar grupp- Sommarens Raw food utmaning- där vi är inne på dag 65. Så vill du hänga på att gå raw ( 100 % eller så många procent du vill!) finns det fortfarande 35 dagar kvar! Läs mer info på denna länk.
Nötbotten med stjärnanis, hallonfyllning och carobsås
6 portioner
Stjärnanisen ger tårtan en svag smak av lakrits som gifter sig gott med hallon och carob.
Botten:
2 dl mandel
1 dl solroskärnor
5 dadlar
en nypa salt
1 stjärnanis
Fyllning:
450 gram hallon, tinade eller färska
1 msk kokosolja
1 msk honung
Carobsås:
1?2 dl carob
1?2 dl vatten
3 msk kokosolja
2 msk agave
Botten: Kör mandel och solroskärnor till ett fint mjöl i matberedaren. Tillsätt övriga ingredienser och kör igen. Tryck ut degen i en glasform med kant.
Fyllning: Mixa alla ingredienser i mixern till en jämn smet. Bred ut med över mandelbotten till ett jämt lager med en slickepott och ställ in i frysen i cirka 30 minuter.
Carobsås: Mixa samman ingredien- serna till en slät sås. Ringla såsen över hallonfyllningen. Ställ in i frysen tills kakan blivit fast, ca 1 timme.
MUDITA YOGA PÅ ÖSTERLEN SOMMARRETREAT 9–12 juli!
MUDITA YOGA PÅ ÖSTERLEN SOMMARRETREAT 9–12 juli! ashtanga * yin * meditationfilosofi * pranayama * matinspiration Med Maria Boox, Erica Palmcrantz& Susanne Hovenäs Nytt, unikt samarbete mellan Maria Boox, Erica Palmcrantz & Susanne Hovenäs! Harmoni # Energi #...
0 kommentarer