Selfies


Det här är en selfie. Utan smink, utan filter, på en tidig morgonpromenad i skogen alldeles i min ensamhet. Jag och träden. Och min iphone. Man kan tycka rätt mycket om vad som försiggår på sociala medier, och många tycker säkert massor om det som jag delar. Men valet är fritt, det är att följa eller inte följa. Inte att följa och reta sig på saker. Det försigkommer väldigt många selfies; jag ska som sagt inte kasta sten i glashus, helst inte eftersom jag just här delar med mig av en selfie. Det som jag vill komma till att vi alla ser ut på ett visst sätt. På ditt unika sätt. Jag kan ju tycka en bild på någon är såå såå fin men det personen ser bara ”felen”. Så ofta med mig själv. Jag tycker jag ser helt uschlig ut men någon tycker jag är gullig ( eller mena snygg;). När jag var utomlands sist hittade jag en artikel som hette ”Selfie surgeries”, artikeln handlade om att antalet skönhetsoperationer har ökat lavinartat sedan alla selfies publiceras på sociala medier. Både för jämförelsen med sig själv eller med någon annan. Sedan jag läste den artikeln blev jag skrämd och såg mig själv med ögonen, såsom min bästa vän skulle gjort. Istället för att stirra mig blind på det jag inte tycker är toppen kan jag ju se det som är fint…Men det som slår mig att när jag äter raw food och ren mat, och följer min intutiva känsla, att jag gillar mig själv lite mer..
Prova att se dig själv genom kärlekens ögon hela september månad.

I dagarna fyller jag 39 år, sista året innan det stora 40. Har jag någon kris ännu? Kanske inte kris men saker som jag vill ska bli uppfyllda. Det känns lite som en profetia, för händer det inte innan 40 så händer det inte alls… Nå väl precis som en blomma som börjar vissna som Thich Naht Hanh, på en mindfullness cd som vi har i bilen, att vi kan inte hindra åldrandet. Blommor vissnar med tiden så att säga…
Så min födelsedag ska jag tillbringa med min dagbok och skriva ned tankar, funderingar, trosuppfattningar, rannsakande och om jag verkligen behöver uppfylla det som jag tror att jag måste…

Och apropå födelsedag.

I mars föds ännu en ny bok fram, en tionde, just nu sitter jag och svettas över tangenterna som alltid vid en manusinlämning. Veckan som passerade var fantastiska fotograf Bianca Brandon-Cox här och många bilder skapades till boken. Inom kort får jag dela med mig av vad den handlar om och hur framsidan ser ut!

Every day is a birthday

Erica

Lilla Liv var provsmakerska och fotoassistent.

Perfektion är Biancas starka sida

Kika även in på min instagram eller facebook för att se några videoklipp från veckan!

 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..