ANNONS

Unna dig detox dagar

/

img_0904.jpg

I förra inspirationsbrevet delade jag med mig av att jag hade gjort en detox – en kickstart – under en period och att det hade gett mig reflektioner som jag ville skriva lite mer om.
* Jag kände att jag inte behövde den där bollen eller goda chokladbiten på eftermiddagen, som i och för sig är väldigt god och kanske gör så mycket att man äter eftersom allt är näring. Men försöker man liksom lossa på de sista mamma kilona så behövdes det tas bort…
* Det var faktiskt gött att vara lite hungrig – då smakar ju maten ännu bättre!
* Det händer saker på andra plan än bara i kroppen; tankarna blir klarare och renare på något sätt. Jag rensade hemma, i garderoben, kastade ut gamla tidningar och känslor som bubblade upp gjorde att jag kastade några böcker omkring mig…. Hrmmm… Ja, det är väldigt tydlig hur vi kan självmedicinera ett fejkat lugn med mat under en detox.
* Mitt i mina två detox veckor hade jag en ätardag. Det blev som en knapp som satte fart på förbränningen ännu mer.
* Uppenbart var att jag inte behöver inte så mycket mat men det är så gott att äta, det är ju det som är dilemmat…..

Känslan sitter kvar efter kickstarten, och trots att jag inte ville direkt fokusera på vikten var det riktigt skönt att komma i mina ”innan- jag-blev-gravid-jeans”. . Jag nästan längtar att göra den om och om igen för den lätta känslans skull och all den energin och glädjen jag kände. Att veta precis vad man ska äta och när man ska äta det var ett viktigt verktyg.

Jag ska satsa på att göra den innan jul igen för att få en bra grund att stå på inför julens frestelser. Och sen i januari, och sedan innan påsk i april ( det där med att fasta innan påsk var ett bra påfund). Våren är den bästa tiden att göra en detox kommer du få möjlighet att göra kickstarta programmet med mig. Mer info kommer i inspirationsbrevet!

Hur kan du få in en minidetox i din vardag? Fundera en stund när det skulle passa bra, handla in råvaror och bara börja! Du kommer inte ångra dina detox dagar. I promise.

Bilden är med en bunt selleri från Bondens Marknad. Man kan ju tro att den är genmanipulerad så stor den är, men tvärtom, den har växt i de bästa jordar med största omsorg. Då blir den stor på riktigt vis!

img_0907.jpg

Sista Bondens marknad är till helgen. Gå dit! Du hittar vart den är närmast dig via Bondens egen.se

Eat well, Live well

Erica

img_0954.jpg

1
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00