Utlottning – hög kvalité raw food från Alive Foods

Thim, som grundat och driver Alive Foods, har jag känt ett bra tag nu. Thim har alltid stått för bästa kvalité av superfoods, och är också i fronten för nya produkter inom raw food /superfoods. Gynostemma te, chaga tinktur, tall pollen, colostrum, fo ti – ja, det är en hel del produkter som han har i sitt sortiment som du kanske inte har hört talas om tidigare. Klicka vidare in på hans sida för att läsa om dessa super varor som bara gör dig gott!

I månadens inspirationsbrev lottar han ut tre av mina favoriter – sötade kakao nibs, lucuma pulver och silkeslent kokossmör! Kokossmöret gör han själv i sin egen stone grinder i sin lokal i Vänersborg, och jag kan lova att du aldrig smakat något liknande…. Helt beroende framkallande, fast ett bra beroende;).

De sötade cacaonibsen är rå goda precis som de är, med mjuk sötma från yaconsirap.

Lucumapulvret är magiskt att ha i bollar, raw food glass, rå choklad och massvis med annat gott.

img_1037.jpg

Skriv i kommentaren nedan eller om du är med via Instagram / facebookhashtagga #alivefoods i sociala medier  – så är du med i utlottningen.

Berätta vad du har tänkt att göra med varorna om du vinner!

Men vänta inte med att gå in på Alivefoods.se. Där hittar du massvis med gott!

 

 1. Hej!

  Tack för inspirerande nyhetsbrev och för all energi och glädje!

  Jag vill gärna prova att göra mumsiga ljusbollar med lucuma, kokossmör, sötade kakaonibs, kakaopulver, mejooldadlar, honung, tahini, ceylon kanel och mycket kärlek så klart.

  Ljus, kärlek och strålande hälsa med strålande ljusbollar!
  Varma höstkramar Fredrik

 2. Jag älskar kokos i alla former och när jag läser om stenmalt kokossmör så börjar det vattnas i munnen!!!
  Jag börjar nog att smaka en sked direkt ur burken. Sen blir det bas i ett par goda bollar.

  Lucuma har jag aldrig testat, så det vore kul att få göra!
  Sweet nibs blir perfekt ingrediens för att få lite ”crunchighet”.

  Kokossmör, mandlar, hasselnötssmör, kokosflingor, lakritspulver, lucuma mixas kanske med lite honung om det behövs. Sen blandar jag ner sweet nibs. Rullas i kokosflingor.

  Jag skulle älska att vinna 😀

  Hälsningar Ulrika <3

 3. Aha ,, Ny recept är precis vad jag behöver för att hålla min raw inspiration på topp. Hoppas verkligen att jag har möjlighet att få denna bok så jag höjer min nivå lite,, Med värme och ljus ska vi vandra på vår stig,, Birgitta

 4. Hej <3
  En hjälp jag behöver nu…
  En dos med fantastiska och energigivande superfoods är kanske just det jag behöver, efter att jag nu gått ner till halvtid pga utmattningssymptom. Vill så gärna bara njuta av livet, som Alives kokossmör – låt mig smaka!
  Njuta av är och nu, man inte inte vad som finns längre fram <3
  Vänligen Iréne

 5. Vill gärna ha chansen att vinna.
  Min tanke är att använda produkterna i smoothie, till frukost, i kaffet och till att baka. =)

 6. Min motivering:
  …efter att ha besökt en kiropraktor som var hårdhänt (feb 2016) blev jag rekommenderad en fysioterapeut av min granne. Magiskt nog har sjukgymnasten lyckats få ordning på ”rörelseapparaten” vilket ingen annan har lyckats med (vare sig läkare eller andra fysioterapeuter). Nu kan jag äntligen röra mig, ta fotsteg, utan smärta. Men det tog 4 månader. Min granne och ”friskgymnasten är värda minst en underbar tårta var – som de kan njuta av något ”onyttigt gott” och samtidigt ge sina kroppar näring !!! KRAMAR till dig Erica…

 7. Åh, skulle så gärna vilja vinna dessa produkter. Har aldrig prövat detta märke men det tillverkas tydligen bara ett par mil från mig. Är raw/vegan och skulle använda produkterna till att göra olika goda mellanmål/fika som bars och bollar. Kanske lite i smothies och även toppa min chiapudding med sweet nibs. ??? Anette

 8. Aaaah, jag hade förstås gjort egen choklad! Eller glass…? Eller en härlig avocadomousse…?
  Låter helt fantastiskt gott att kombinera alla tre! Och så spännande att testa det lokala kokossmöret!
  På toppen skulle jag sprinkla de söta små cacaonibsen.
  Kanske testar jag med lite olika smaker utöver dessa, men jag tror att grunderna här kommer räcka
  riktigt långt som de är?

  Tack för att du delar med dig av din kunskap och av dina favoriter Erica!
  Ser fram emot att boosta mig än mer med allt det goda naturen
  ständigt ger oss. ???

 9. Hej Erica!

  Ser att emojisarna blev frågetecken.
  Du får gärna ta bort de fyra sista för de skulle föreställa små söta bilder
  på plantor o frukter 🙂

  Kram

 10. Aaaah, jag hade förstås gjort egen choklad! Eller glass…? Eller en härlig avocadomousse… 🙂
  Låter helt fantastiskt gott att kombinera alla tre! Och så spännande att testa det lokala kokossmöret!
  På toppen skulle jag sprinkla de söta små cacaonibsen.
  Kanske testar jag med lite olika smaker utöver dessa, men jag tror att grunderna här kommer räcka
  riktigt långt som de är 🙂

  Tack för att du delar med dig av din kunskap och av dina favoriter Erica!
  Ser fram emot att boosta mig än mer med allt det goda naturen
  ständigt ger oss. 🙂

 11. Oh. Det låter ju såå gott. Lucuma förhöjer ju det mesta
  Kokossmör har jag aldrig testat. Kan man ha det på fröbröd?
  Saknar nåt ”smörigt” istället för de olika röror man kan göra.
  Sen låter det som kakaonibsen passar perfekt i baket och till fredagsmyset!
  Kul också att hitta en ny hemsida med härliga superfoods!

 12. Kakaonibsen skulle jag använda till att göra mellanmålsbollar utav med nötter, grönpulver och dadlar till mina barnbarn som mellanmål

 13. Jag skulle helst av allt vinna ett studiebesök då jag ju bor i Vänersborg men ändå inte har hört talas om detta! Självklart skulle jag göra en massa godsaker av produkterna!

 14. Om man inte äter upp allt kokossmör direkt ur burken så skulle jag baka grymmaste chokladkolatårtan med nibs-topping till någons födelsedag, t ex min 🙂

 15. Om jag vinner hade jag strött nibsen ovanpå en Raw chockadtårta, lucumapulvret hade hamnat i tårtan också och i olika råa bollar! . Det hade nog också passat i någon specialsmoothie också som smakar semla eller varför inte kanelbulle. Kokossmöret hade passat bra i olika bollar och tårtbottnar men gissar att jag hade ätit upp en del av det rätt ur burken!!

 16. Jag ska göra massa energikickar till familjen till jul. Jag har ju lovat att inte äta nåt annat godis i december är rawfood…

 17. Jag har en man här hemma som är väldigt petig gällande mat men som jag vill gärna få att äta lite mer hälsosamt. Han älskar chokladbollar och havregrynskakor med choklad. Om jag vann denna skulle det bli lite nyttigare versioner av dessa två favoriter. Tack 🙂

  Jag gillar er på FB!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..