ANNONS

Har du tålamod?

/

Det är modigt att ha tåla. Tåla mod. Tåla att vara modig. Att ha tålamod och vara modig är inte något som kan vara lätt.

På Wikipedia beskrivs tålamod så här:

Tålamod betraktas av många som en moraliskt eftertraktansvärd egenskap. Tålamod är förmågan att kunna utstå väntan, förseningar eller svårigheter med bibehållet lugn. En tålmodig person kan hantera yttre stress utan att hänfalla åt okontrollerade känslosvall. Inom vissa religioner framställs tålamod som en dygd.

Eller ett ord som jag kom över på Instagram ”unfuckwithable” – alltså jag har sådan tålamod inom mig att utomstående saker/personer/händelser  inte kan ställa till det för mig inombords. Undrar om det någonsin kommer att hända….. Men om det händer så är det det som är på insidan som kan ställa till det för mig ändå… Moment 22 – ha ha! Men vad jag vill komma till är att med stor del raw food i min kropp ( och själ, fast det kan låta flummigt för vissa) så har jag ett större tålamod med mig själv, med att låta saker ta sin tid – ett inre lugn infinner sig på ett helt annat sätt än om jag äter lagad mat, och äter jag socker så speedar jag på rejält och får vara ytterst uppmärksam på mig själv så jag inte går igång.

erica-verktyg_rawfood5_9006

På bilden ser du mig med två trogna vänner ( foto Anna Hult) som varit tålmodiga med mig; Fru Vitamix och Mister Braun. Skriver du på önskelistan till jultomten och en mixer eller matberedare står på listan, kika på min hemsida och vad jag skriver om olika maskiner och märken, du får scrolla ned lite på den sidan för att komma till tips och olika märken.

Första advent står för dörren på söndag och öva tålamod i december; låt dig inte gripas av julstressen. Ingen mår bättre av den. I julklappsruschen ta dig en kort meditationspaus i kön, stanna upp och betrakta allt som pågår kring dig. Gå extra långsamt. Gör färre saker. Ät färre saker ( bättre färre som är eko och vällagat). Skala av. Skala bort. Och finn ditt decemberlugn.

Kram
Erica

3
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00