Recept från Sagas E-bok Raw Tryfflar

 

img_8641-1.jpeg

Tryfflar så goda att man måste blunda, sa Saga när hon hade gjort tryfflarna och smakat…

Hur går det med utmaningen jag gav dig i december att bara äta raw sötsaker och undvika vitt socker? Tryter godsaks recepten får du mumsiga julrecept här!

Raw Tryfflar, ca 10 st

4 dl parano?tter
en nypa salt
15 dadlar
1?2 dl kokosolja, mjuk
3?4 dl raw kakaopulver + 1?4 dl raw kakaopulver

Ko?r parano?tter i en matberedare. Ka?rna ur dadlarna. Ko?r dadlar, koko-solja, salt och 3?4 dl kakaopulver tills du kan forma dem till tryfflar. Va?nd dem i kakaopulver. Fo?rvara i kyl eller i frys.

Fler julrecept hittar du här!

Mitt jultips är att också planera in en Endags detox med Gröna Smoothies i mellandagarna. Kroppen kommer tacka och jubla!

Spirulinagranar

Perfekta på julgodisbordet. Spirulinajul- granar med snöflingor på!

3 dl kokosflingor

9 dadlar

3 tsk spirulina

Chokladsås:

1/2 dl kokosolja

2 msk raw cacaopulver

valfri sötning; 1 msk agave/honung eller en knivsudd stevia

Kör kokosflingor och dadlar i matberedaren tillsammans med spirulina. Forma toppiga bollar. Gör kokosoljan mjuk och rör ned övriga ingredienser.  Doppa i chokladsåsen och strö kokosflingor över.

Julkaka

Som julens mjuka pepparkaka….Utan julkryddorna blir kakan en mumsig kaka att äta året om, så variera med raw kakao istället för carob.

3 dl pecannötter, blötlagda 8 timmar

1 dl yaconsirap

3 msk carob ( eller mer för mer chokladsmak)

2 tsk kanel

1 tsk kryddnejlika

1/2 tsk ingefära

en nypa salt

Garnering:

3 msk gojibär samt rivet apelsinskal

Kör pecanötterna finmalda i mixern. Tillsätt alla ingredienser förutom yaconsirapen och mixa. Tillsätt sirapen och kör igen. Forma till en kaka eller tryck ut i en avlång brödform ( obs ta bakplåtspapper i formen först). Vänd upp och ned på. Garnera med gojibär och apelsinskal.

Ljuvlig Julig ischoklad

Tips för extra julig känsla blanda ned rivet apelsinskal samt kryddnejlika eller pepparmyntaolja. Den enda sötningen kommer från mullbären, tillsätt honung eller annan sötning om du vill ha det lite mer sött:).

Cirka 2 dl kokosolja, flytande

1 tsk kanel

3 msk raw kakao, eller mer om du vill ha mörkare choklad

1/2 dl hampafrön

1 dl mullbär

en nypa salt

1 dl cashewnötter, grovhackade

Blanda alla ingredienser utom kokosoljan i en skål. Gör kokosolja flytande i ett ljummet vattenbad. Rör ned kokosoljan. Bred ut på ett smörpapper och låt stelna i kyl eller frys. Bryt till bitar. Obs! Behöver förvaras i ett kylskåp och ta fram en bit när du blir sugen.

Kika här för fler recept

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..