Supergods rispappersrullar

Färska vårrullar med rödkål, nötter och mango – recept från boken Groddar, Skott och MikrogröntSupergoda rispappersrullar. Lite pyssliga att göra men när man väl förberett allt går det smidigt. Rödkålen, mangon och skotten ger vacker färg när de lyser igenom pappret.

4 personer (16 rullar)

cirka 5 dl blandade skott, t ex av ärt-solrros-och rädisskott
1 dl salta jordnötter
1 msk sesamolja
1/2 dl rapsolja
2 msk japansk soja
1 klyfta rödkål ( cirka 200 g)
2 avokado
1 msk färskpressad limejuice
3 salladslökar
2 mango
8 stora risapper
1 kruka munta

Mixa nötterna grovt i en matberedare. Tillsätt sesamiolja, rapsolja, soja och sambal oelek. Mixa kort så att det bara blandas. Lätt i en skål.

Strimla rödkålen fint. Lägg i en skål.

Dela, kärna ur, gröp ur och skär avokadon i skivor. Lägg i en skål och droppa över limejuice ( så att avokadon inte mörknar). Strimla salladslöken, lägg den i en skål. Skala och skär mangon i avlånga bitar.

Fyll en stor bunke eller en vid kastrull med ljummet vatten. Blöt en ren kökshandduk, krama ur den och lägg ut den på köksbänken. Doppa ett rispapper i taget i vattnet i cirka 30 sekunder. Lägg det på handduken.

Lägg lite rödkål, avokado, salladslök, mango, skott och några myntablad mitt på rispappret. Klicka över sås.

Börja med att vika pappret från dig upp över fyllningen. Tryck till försiktigt, och vik sedan in sidorna. Rulla ihop till en rulle. Lägg över rullen på en skärbräda med en ren fuktad kökshandduk på. Gör resten av rullarna på samma sätt. Lägg rullarna med några centimeters mellanrum så de inte klibbar fast i varandra.

Skär varje rulle i två bitar och lägg på ett fat. Servera med japansk soja.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..