Viva Mexico!


Vår resa höll på att inte bli av för jag hade glömt inrese visum till USA. Vi skulle ju bara mellanlanda i Miami och jag hade bara kollat upp gällande Mexico. Sjukt stressad stod jag framför VISA Waver program datorn i terminalen på Landvetter. Det är inte ett fält som ska fyllas i, och fyllas i rätt vid visum till USA. Med en minuts marginal innan incheck stängde var vår ansökan godkänd. Säger bara tack och lov för Five Flower Remedy droppar som jag tar i samband med resan. Jag tror de räddade mina nerver. Men jädrans vad hjärtat pumpade på.

Pust säger jag – en läxa som jag aldrig kommer att glömma. Vi skulle ju bara mellanlanda, kommer jag aldrig mer tänka.

Liv med en gigantisk kokosnöten

Min tanke var att varje dag kunna ge dig en dos av Mexiko via bloggen men blev begränsaT till Instagram/ facebook pga tekniska problem. Så det här inlägget kommer bli ganska långt när jag ska försöka sammanfatta resan och dela med mig av tips för dig som vill åka till Mexiko.
Varför det blev Mexiko är att vi varit nyfikna på det landet ett tag men har blivit varnade att åka dit men med 25 miljoner turister om året kan det väl inte vara så farligt att åka dit. Saker händer ju även i vårt trygga land.
Sam och jag är alltid på ”jakt” efter det mest ultimata retreatstället för raw food och yoga – och yes fullträff denna gången! Det fann vi! helt helt magiskt men mer om det i inlägget.
Sprakande mat och underbar yoga i kombo med sol och bad. Hur låter det?

Jag har tre ord om Mexiko – ”Jag ÄLSKAR Mexiko”

I väntan på vegan glass…

Affären CoConamour hade allt i superfoods väg som du kan tänka dig men i bulkform, ta med förpackningar eller köp burkar där.

En vetegräs…

..eller två..

Men mitt allra bäst matminne från Tulum var när jag beställde in typ hela menyn från Raw Love vid Ahau Tulum. Jag förvarnade servitrisen att jag var helt galen i raw food – LOL! Med fötterna nedstuckna i sanden njöt jag av varje munsbit. Sam och jag var eniga – vi blev lyckliga av den här maten <3. Läs hela inlägget från Raw Love genom att högerklicka här.

In love with raw love

Här köpte vi frukter och grönsaker!

Choklad banan glass!

El Vegetariano

Det mest magiska retreat ställe man kan tänka sig precis vid den vita stranden med de turkosa havet och vajande palmer. Vi har fått prisförslag från platsen och vi siktar på att sy ihop ett retreat 2018 alt 2019 till Mexiko min yoga man och jag. Retreat platsen är ett top end ställe och priser som följer den standarden, vi kikar på två alternativ. Men håll utkik på bloggen och även i inspirationsbrevet för att förhandsboka dig!

Shalan..

Matsalen på retreat

Vi drömmer om ett retreat här..

Hurraw alltid med mig för att skydda mot solen.

Glutenfritt är inga problem eftersom tortillas valfritt kan göras på majsmjöl eller på vissa ställen kokosmjöl.
Är du vegan kan du välja bort osten på quesadillas och som sagt en gigantisk guacamole och färskpressad juice finns överallt.

I vår första lägenhet hade vi en mixer på rummet. Så vi storhandlade på en stor supermarket, där det till och med fanns glutenfritt bröd och aktiverade och torkade mandlar och andra bra alternativ för oss.  Och sedan all färsk solmogen frukt…
Mangon……Mmmmmmm….

Runt hörnet hade vi vårt kokosnötsställe, som endast tog 20 pesos ( cirka 10 skr) för sina kokosnötter. På stranden var priset cirka 50 pesos ( cirka 25 skr).  Det blev ett uppskattat stopp efter våra cykel turer i Tulum. Det är nämligen på cykel man tar sig fram i Tulum på lättaste sätt, om man inte ska längre bort och man hellre vill ta en taxi.

Vi klarade oss fint med hälsan, förutom någon dag hit och dit men ”turistmage”.
Saga fick öronvärk av för mycket bad, vi fick vitlök, olja och ett varmt omslag så var det bra.

Horchata

Lokalt bryggd kombucha

Rå Sugarcanejuice

Som vanligt när jag reser någonstans undrade lite vad jag skulle äta men finns det guacamole så klarar jag ju mig. Men Tulum visade sig vara ett ställe för en foodie men flera helveggo restauranger och alltid schyssta veg alternativ på vanliga restauranger.

Här ritar jag en karta om du åker till Tulum, dubbelkolla platserna med hemsidor/google maps om de eventuellt har stängt eller ändrat inriktnings.

Vi börjar på main road…

1) Här var vårt egna kokosnötsställe ( där du bredvid kan köpa horchata)

2) Namaste – ett supermysigt te ställe

3) Burrito Amor – granola med mandelmjölk och coconut torillas

4) Mexiställe med röda plaststolardär du kan köpa gigantisk guacamole med liter med färskpressad juice

5) Mittemot Mexi stället finns ett Burgar ställe som har veganburgare

6) Här kan du köpa chokladövertäckt bananglass

7) La Hoja Verde – veggo ställe

8) Kibok – Sams kaffeställe nummer 1

9) Natural Juice – hälsomat

10) Art Cafe- Sam kaffe ställe nummer 2

11) El Vegetariano – härlig veggo mat

Fortsätter på vägen ned mot stranden..

12) Vegan glass food truck – bästa vegan glassen någonsin

13) CoConamor – veggoställe med raw på menyn

14) Vegan ställe – som vi aldrig hann gå till

Vid stranden..

15) Restaurare – vegan restaurang

16) Petit Shambala – dit vi vill hålla vårt retreat

17) Raw Love vid Ahau hotel – så fin mat som man gråter av lycka

18) Vegan glass längs vägen

19) Sanara Hotel  -ska ha allt på menyn med cocos, tyvärr hann vi aldrig dit.

 

Honungs mango – bästa mango på jorden!

 

Vi tar alltid med oss kollodialt silver på våra resor för att pimpa vattnet med och tvätta grönsaker och frukt som inte skalas med. Det desinficerar bort basilusker. Annars har vi med oss grönt pulver/ chlorella, probiotika och olika essentiella oljor. Jag packar också ned våra två zappers som kan döda parasiter. Turist mage papaya och kokosvatten är kuren mot turistmage!
Väl hemma tar vi D-vitamin och kör en Detox kur från Holistic för att rensa ut eventuella parasiter.  Väl hemma gör vi en omgång med zappers, på handleder och under fötter och vid magen. Jag kan skriva mer om zappers i ett annat inlägg, skriv gärna i kommentaren om du vill.Från Tulum till Sayulita för att utforska vad västkusten kunde erbjuda.

Matutbudet var inte desamma men jag blev toklycklig när jag hittade en superbra eko butik 20 meter från vår boende. Grönkålen var redan  tvättad i kollodialt silver,  och det fanns kakaopulver och andra råvaror så att jag kunde rulla bollar igen.

Bredvid fanns en hälsorestaurang. Esperanza en hälsorestaurang.

Vattenmelon & Kokosnötskillen

Men frukt och grönskar och kokosnötter fanns i överflöd så det gick ingen nöd på oss;)

Alla Hjärtans Dag med mina hjärtan <3

 

 


Vi insåg att Sayulita skulle vara en perfekt kombo resa med – Raw food, Yoga, Surf och Ridning. Efter att galopperat på stranden tillsammans med Saga kom iden och vi kikar vidare på hur ett retreat skulle se ut även på västkusten.

Älskar att rulla mina egna bollar, överallt jag är på jorden.

 

 

Ett besök på Planet Vegetariano i Puerto Vallarta

 

Happy days

På Sirena Morena i Cancun – så fint eko ställe!

Mysig innergård med egna odlingar

Superhärlig eko affär!

Lemonad, kombucha och fräsch sallad och glutenfri muffins -yes!

 

 

Efter 10 dagar i Sayulita for vi åter till Cancun för att avsluta en av våra bästa resor någonsin. Och vi längtar att skapa något för andra att upplevaTulum, staden kändes som det var vårt ställe- det hade liksom allt det som vi efterfrågar själva för att åka på ett retreat och även kunna ha lata dagar på stranden för deltagare.

Härlig grön juice på flygplatsen i Chicago

 

I höstas utforskade vi Kroatien och Rokasa yoga center. Vi hade bokat ett retreat till september 2017, men blir tyvärr inte av, Sam har blivit ansvarig för SATS nya yoga koncept i Göteborg och är fullbokad redan som yogalärare men ville också satsa på detta. Vi har kvar Rokasa utanför Split inom oss och hoppas på ett retreat i vackra Kroatien i framtiden! Och även Tulum såklart! Är du nyfiken och vill ha förhandsinfo om våra Raw Retreats maila mig på info@rawfoodbyerica.se

 

 

 

  1. Hej! Vad är zappers dom du skriver om?
    Undrar Susanne 😊

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..