Raw food i Family Living + 2 enkla recept för dig att göra till helgen!

Det är extra roligt att slå upp en tidning och ser hur tidningen valt att lyfta raw food och recept från boken ”Superfoodboost”!

Boken är skriven så att alla ska kunna våga och kunna prova raw food men även för den som redan är raw food fantast.

Här är två recept som fanns med i tidningen och som du också nu får ta del utav! Prova som frukost lördag och söndag, eller som ett mellanmål, såklart! Alla ingredienser kan du hitta i din matbutik:).

Jag tycker det är perfekt att ha något klart i kylen, vare sig det är frukost, lunch, mellanmål eller ett lättare kvällsmål. Det är min räddning när hungern börjar krypa på och jag tänker ”hjälp” vad ska jag äta?!  Testa, jag lovar, det är busenkelt!

 

OVERNIGHT OATS, 2 PORTIONER

I receptet använder jag nakenhavre men du kan även prova med boveteflingor, quinoaflingor eller dinkelflingor. Fibrerna håller blodsockret stabilt och gör så att du håller dig mätt längre.

3 dl havregryn, förslagsvis nakenhavre 5 dl äppeljuice eller vatten
3 msk solrosfrön
3 msk gojibär ( annonslänk)

en nypa salt

TOPPING:
1 äpple
1 tsk malen kanel
ev. 1 msk kokospalmsocker ( annonslänk)

Blötlägg havregrynen i äppeljuice eller vatten med en nypa salt. Vänd ner solroskärnor och gojibär. Låt stå 1–8 timmar. Servera med äpple skuret i bitar och kanel. Vill du ha den extra söt, strö över kokospalmsocker.

CHILI- & KAKAOCHIA, 2 PORTIONER

Vi har alla olika favoritkryddor – kanel och kardemumma är några av mina. Men varför inte göra en chili- och kakaopudding? Chilin ger inte bara hetta utan stabiliserar även blodsockret och boostar ämnesomsättningen och kan därför få fart på en viktnedgång. Ett annat förslag på smaksättning är torkad ingefära, muskot och lite saffran.

3 dl mylk ( växtbaserad mjölk)
3 msk chiafrön  (annonslänk)
2 tsk raw kakaopulver (annonslänk)
1⁄2 tsk torkat chilipulver
1 msk honung
TOPPING:
Valfria hackade nötter
Mullbär (annonslänk)
Torkat bovete

Blanda samman alla ingredienser till puddingen. Låt stå i minst en halvtimme (och upp till 8 timmar) och toppa med hackade nötter, mullbär och torkat bovete vid servering.

 

 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..