Recept exklusivt för PREMIUM medlemmar

Våren är en tid för bjuda in mer levande mat – värmen kommer med solen och efter en kall vår vill kroppen göra rent hus, och raw food hjälper till på traven.

Här får du tre recept på crunchig choklad, spirulina boostade solrosfrön och pimpad chiagröt!

 

[restrict paid=”true”]
Aktiverat bovete med xylitol

6 dl bovete, blötlagt, groddat och torkat
4 dl kakaosmör
1 dl russin
¾ dl carob
en nypa salt
¾ dl xylitol
5 msk hampafrön

Blötlägg bovete i 4-8 timmar.Skölj noggrannt. Torka tills genomtorrt cirka 15 timmar. Förvara i en tättslutande burk.

Blanda samma alla ingredienserna i en skål förutom kakaosmöret. Gör kakaosmöret flytande. Blanda samman med resterande ingredienser. Lägg på en bricka med bakplåtspapper, eller bred ut och skär i bitar. Ställ in i frysen/kylen.

 

Spirulinacrunch

 5 dl Blötlagda solrosfrön

2 msk Spirulinapulver

2 tsk Chilipulver

2 msk Baobab pulver

en nypa Salt

Blanda samman cirka måtten och torka i cirka 20 timmar på 42 grader.

 

MacaChiagröt med bärmix, 4 personer

5 dl mandelmjölk

1 msk macapulver

1-2 msk kokospalmsocker

en nypa salt

1 dl chiafrön

½ msk lingonpulver( kan vara ex annars blåbärspulver/nyponpulver)

Topping:

Cacao nibs

Kokosflingor

1 paket tinade blåbär  (225 gr)

Mullbär

Mixa macapulver, lingopulver och kokokspalmsocker med mandelmjölken. Vänd ned chiafrön, låt står min 30 minuter. Vänd ned tinade blåbär. Toppa med toppingen.[/restrict]

LOADING..