Utlottning, Smoothie Challenge och Recept på Bovetesmoothie

Ett recept som blir väldigt mättande fast det är i flytande form är då man har bovete i sin smoothie. På vintern kan du med fördel tillsätta varmt vatten för att göra den ljummet god. Det är också en smoothie som ofta barn gillar eftersom den är sötad med dadlar och innehåller kakao. Ett boostande recept från boken Superfoodboost!
Bilden  är inte lika snygg som den som är i boken och är tagen av Bianca Brandon-Cox men så här ser det ut hemma på vår terrass när vi dricker smoothie i favvis smoothie flaskorna.

Krämig kakaomylk med bovete,

2 dl helt och skalat bovete, blötlagt
4 dadlar
4 dl mylk
2 dl vatten
2 msk raw kakaopulver
1 tsk malen kanel
en nypa salt

Blötlägg bovetet i ca 8 timmar och skölj det noga. Kärna ur dadlarna. Kör allt i mixer till en len konsistens.

 

Smoothie Challenge
Du kan delta på Smoothie Challenge som börjar vecka 20, måndagen den 29 maj Du kommer att få en e-bok med alla recepten och tips på vad du behöver inför veckan.
En Smoothie Challenge betyder kort och gott att du dricker smoothies varje dag i en vecka.
För 59 kr får du en e-bok sänd till dig men du kan även improvisera med dina egna smoothies recept. Varje dag kommer jag att visa ett smoothie recept på min youtube kanal och dela det på bloggen.  Du behöver inte anmäla dig till mig om du vill delta i utmaningen, men häng gärna med i kommentarsfältet på bloggen vid varje inlägg och dela med dig hur det går!
Sänd mig ett mail på info@rawfoodbyerica.se om du vill ha en E-bok med smoothie recept för veckan.

 

Månadens utlottning
– är flaskan Not just a bottle som jag nämnt tidigare, läs tidigare inlägg. Perfekt att ha sin smoothie med sig under din Smoothie vecka.
Skriv motivering nedan i kommentarsfältet – vilket som är ditt favorit recept på en smoothie!
Vinnaren dras slumpmässigt i slutet av maj månad och kontaktas via email.

 

 

 1. Hej! Jag skulle bli jätteglad om jag vann flaskan Gör smoothie varje morgon till alla fem barnen och ibland skulle jag vilja ta med lite smoothie till jobbet eller kunna skicka med lite smoothie till barnen när de behöver lite näringsrik matsäck i skolan
  Vår favorit för ca 2 pers är:
  En banan, några frysta jordgubbar, 1 dl frysta blåbär, 1 dl frysta hallon, lite jordgubbs eller vaniljyoghurt och lite havremjölk samt 1 dl fiberhavregryn ☀️

 2. Min favorit smoothie består av mandelmjölk, avokado, spenat, ingefära, jordgubbar o kiwi

 3. Ronja skriver:

  Min favorit smoothie är just nu Äpple, kirskål och vatten Jag skulle älska att få dricka smoothie i denna fina naturliga flaska! Tack för all inspiration Erica, kul med challenge!

 4. Min favoritsmoothie är gjord på skogens superbär Blåbär, ett moget päron, citronsaft och en knivsudd äkta vaniljpulver. En fin smoothie flaska vore toppenbra, så kan man ha den med överallt varje dag!

 5. Mitt favoritrecept är kiwi, bladspenat, banan och sojamjölk. Mums!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..