Leva på en dollar om dagen 

Efter att grönkålslarverna hade hittat till vår grönkål blev pallkragarna tomma… min kära granne och co- odlare satte ned rädise frön och efter sex veckor i mitten av oktober har vi nu rädisor att skörda. 

Det fick mig att tänka på en film som vi såg på Netflix någon kväll i våras. Det är inte ofta Sam och jag sitter i soffan tillsammans och random går igenom Netflix utbudet men just denna kväll gjorde vi det och fastnade båda för en film ”Living on one dollar a day”. 

Filmen handlar om fyra killar från USA som åker till en plats i Sydamerika. Platsen är en plats som används som exempel för liknande platser för de som lever på en dollar om dagen. En högst sevärd film som gav mig många tankeställare och insåg värdet av att kunna odla något som växte upp snabbt och gav avkastning fort såsom rädisor. Leva på nio kronor om dagen? Går det? Hur kan vi maximera under minimi nivåer? Hur kan vi öka intäkter utan stora kostnader?

Det vackraste i filmen var den gemenskap och viljan att hjälpa trots att man knappt har något själv… 

Kram

Erica 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..