Tid – ett nytt år fyllt med ny tid

Är agendan redan fylld med 2018 års aktiviteter? Planering, drömmar, förväntningar, målsättningar?
En helt tomt nytt år som du ska fylla. Mitt enda tips är att fylla det med det är som är viktigt för dig. Och hur vet man vad som är viktigt för en själv. Då brukar jag tänka. Vad gör mig glad? Vad ger mig energi? Vad är lite jobbigt men ändå får mig att växa?
Bodil Jönsson, som har skrivit boken ”Tio tankar om tiden”, sa i en intervju för tidningen Camino att ” Jag är en människa som vill mer än jag kan, så för att hålla styr på mig själv har jag uppfunnit ett sätt att hantera det. Jag kan fortfarande försätta mig i en situation där jag ska prestera betydligt mer till imorgon än vad jag klarar av”. När jag läste dessa rader såg jag mig själv. Tack för att jag har raw food i mitt liv som ger mig energi och inte ger mig ”lånad energi”. Det är så lätt att låna energi från socker, koffein och alkohol – energi som blir dyrt att betala tillbaka. Så mitt mission är att göra mer av det som verkligen verkligen på riktigt är viktigt för mig. Och faktiskt kommer raw food på en av de högsta platserna – ger jag mig mat med livskraft kan jag drömma mer, skapa och förverkliga och  hålla mig friskt samtidigt.
Bodil delar också med sig sitt bästa råd i intervjun som också fastnade hos mig: ”Mitt bästa råd till någon med tidsproblem är att öva sig i att uppleva tiden just så: medan vi sitter här så kommer det en timme eller två till oss. Det finns en skön vila i att vi inte kan göra något åt det. Tiden är den mest diktatoriskt generösa som finns. Du kan inte värja dig mot den ständiga gåvan att om det har gått en minut har du fått en minut. Och detta kommer troligt fortsätta nästa minut, och nästa. Det påverkar hur det känns i magen. Det gör all skillnad i världen”.
Nu får du ett helt nytt år som en gåva! Gott Slut 2017 och så innerligt välkommen 2018!
Kram
Erica

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..