Lilla Liv 3 år

På dagen innan nyårsafton för tre års sedan kom Lilla Liv till jorden. Oj vad vi hade väntat. 15 dagar för sent kom hon och jag var sprickfärdig! Jag trodde bokstavligen att magen skulle spricka mitt itu.

Liv fick skåla i kombucha på morgonen och äta nybakade glutenfria frallor med sin favvo marmelad. Vi gjorde Bajsbollar till mellanmål och gick ut i Slottsskogen för att hälsa på djuren. Bajsbollar är Livs namn på hennes favorit raw food bollar. Tahini, honung och carobpulver som jag bara rör ihop. Första gången jag skulle ge henne dem, trodde hon på allvar att det var bajs. Jag fick henne att blunda för att sedan smaka och sedan dess har bollarna hetat Bajsbollar. Kanske inte så smakligt men….

Efter vår tur i Slottsskogen gick vi hem för att förbereda släktkalas. Så mysigt när alla som kan samlas och hon kände sig verkligen speciell igår.

Jag hade gjort en Raw Dumlekola tårta med choklad på, hembakade glutenfria frallor i två olika varianter; en veggo och en vegansk. Det är vackert och gott med rödkål och morotsnudlar på mackan – ett bra tips! Kimchi och avokado är också en favorit men på ett raw lökbröd fick bli lunchen idag istället.

Snart väntar nästa fest – Nyårsfest där vi ska ta avsked av 2017 och välkomna 2018.

Tjejerna och jag bakade en kladdkaka från min kära vän Susanne Hovenäs bok ”Baka Glutenfritt” – den går att göra vegansk men inte raw food, som dessert. Då har jag ett annat recept som jag gjorde för längesedan som jag ska leta fram och prova!

Kladdkakan ska vi pimpa med kolasås på kokosmjölk, veganglass och hemmagjord kokoskola. Ska se om jag hinner få en bild av den, och det andra läckra vi ska äta!

Ha En Magisk Afton, så ses vi på andra sidan imorgon!

Kram

Erica

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..