ANNONS

Vinter Yoga Retreat

/

Tillbaka på Solhälla men denna gång är det jag som är deltagare. På Solhälla kursgård har vid Raw Life Education och vanligtvis har vi utbildningen på sommaren, som skrivet så åkte jag till Solhälla i fredags för att delta i Yoga Stenungssunds Vinteryogaretreat med lärare Sandra Ferm. I nio år från och till har jag praktiserat Ashtanga Vinyasa Yoga, och lika kär som jag blev i raw food och hur jag kände mig som hemma med raw food, precis samma känsla fick jag när jag provade Ashtanga. Det var Sam min man som arbetade på shalan i Göteborg och sa nu får du signa upp dig på en kurs. Och det gjorde jag och jag är verkligen honom tacksam för det. Jag kan inte ens komma ihåg när jag åkte iväg på ett yoga retreat eller liknande bara för min skull, ofta kan det bli något med raw food som jag åker i väg själv på men då blir det mer som utbildning.

Jag försökte att inte ta med mig massa mat utan bara släppa taget om det. Men grönt pulver, chaga, stevia, teer, miso, raw choklad från Kristfrid ( lyxchoklad som Kristfrid som är assisterande lärare på Raw Life Education) fick följa med ändå…

Snön föll på fredagen när vi kom och lade sig över odlingarna kring Solhälla…Vi bjöds in till en ledd klass på fredagens eftermiddagen och njöt av en god middag tillsammans. Innan läggdags fick vi en guidad meditation och avslappning av magiska Genko.

Efter en god natt sömn vaknade kroppen och själen till liv i en Mysore klass. Varmt som i en bastu blev det av våra varma kroppar och efter en sen frukost tog min vän Susanne och jag en promenad i tystnad.

På eftermiddagen höll jag en föreläsning om raw food, det var så himla fint att få möjlighet att dela med mig av raw food och helst i kombination med yoga. Raw food är practice för mig… Efter det en teknik klass där det kändes att jag hade en kropp. Sandra Ferm är otroligt kunnig, ödmjuk, inkännande, ”duktig”, erfaren, glad, tillåtande – en helt perfekt yogalärare. Jag bugar vid hennes fötter… Kvällen avslutades i bastun med kalla duschar, efter det somnade jag som en bebis…

Ny yogad och full av tacksamhet. Men erkänner, det var trögt på mattan. Det gick lite med snigelfart… Men vid sista vinyasan var jag så glad. I did it! Min kropp var med mig eftersom jag lyssnade på den och tog en asana i taget.  Vi fick en skön grön smoothie direkt efter yogan, bästa recovery drycken!

Sandra, kan ni så yoga för denna änglalika kvinna! Läs mer här.

Helt påfylld, och Glad och så löjligt tacksam möter jag söndagskvällen hemma med familjen igen. Måndag imorgon och min yoga matta kommer att rullas ut. Alla som var på retreatet finns med mig på mattan och jag hoppas på snart igen.

”Do your practice and all is coming” – Gurujii Sri K Pattabi Jois.

Kram

Erica

0
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00