Olika versioner

Jag har en gul tråd lindad på min handled. Hur tror du den kom dit?
1) Jag satt på stranden i solnedgången i Mexico. En indisk guru kom förbi och stannade. Han sa – ”Jag ser att du är upplyst och komplett. Du får detta band som ett tecken på det”. Så lindade han bandet kring min handled och gick vidare mot solnedgången.
2) Jag köpte bandet i en astrendig affär för alldeles för mycket pengar bara för att det kom från en känd designer. Tråden var så där svincooltavskalat boehmian chic, och jag ville vara det med.
3) Bandet kommer ifrån en gammal trasig hängmatta i Mexico. Ett band som mitt barn lekt med och som hamnade i kassen med strandleksaker, som jag sedan hittade och lindade kring min handled utan att jag ens tänkte på varför.
Samma sak. Olika versioner. Alla versionerna kan vara sanna.
Vilken historia vill du tro på?
Gör det något vilken av versionerna som är sanna?
Vilken låter häftigast?
Vill du ändå tro på den som du gillar bäst trots att den inte är sann?
 Vi kan lyssna till historier om hur raw food  förändrat människors liv något ofantligt mycket. Till den historian kan jag bara instämma. Raw food är något otroligt stort för mig och har varit under 13 år. En energi, en kraft, en glädje, en krispighet till livet.  Det är helt sant, för mig, kanske inte den häftigaste historien men det är den jag tror på.
Min historia är min, och det är jag som skriver min framtid. Vilken är din historia om dig själv? Vilken historia gör dig inte gott längre och som du kan släppa? OM historien inte gör dig någon nytta här, idag, denna stund, släpp den och börja skriv din egen framtid istället. Where attention goes energy flows – ett favorit citat som jag tänker på ibland.
Och vilket var svaret?
Nummer  3 – helt random lindade jag runt bandet kring min handled när jag hittade det i påsen med strandleksaker, och nu sitter det liksom bara där utan att jag tänkt eller tänker på det. Bandet har inga känslomässiga kopplingar, inga värderingar utan bara är. Och det kanske var det jag skulle lära mig, Att bara vara utan historien kring mig. Kanske dags att klippa bort bandet?
Kram
Erica
Förresten vill du bli historisk som Sveriges första vinnare av Svenska Mästerskapet i Smootie och Juice SM – häng med den 24 april. Anmälan går ut den 1 april. Vi ses där – jag sitter i juryn med bästa kollegorna Anna Ottosson, Cecilia Davidsson och Viktor Ingemarsson.

PREMIÄR för svenska mästerskapet i smoothie och juice!

Äntligen är det premiär för Sveriges officiella smoothie och juicemästerskapet. Tävlingen genomförs under en heldag den 24:e april 2018. Detta är under Gastro Nord dagarna på Stockholmsmässan. Tävlingen är öppen för alla att anmäla sig. Deltävlingar och final genomförs inför mässans publik.

Kategorier

  • Smoothie
  • Juice

Bedömning

Bedömning görs efter tanken om dryckens nyttighet, textur, utseende och inte minst smak. Vi utser delfinalister som går vidare till eftermiddagens final, där koras de tre främsta prestationerna som belönas med respektive guld, silver och brons. Därefter kan man titulera sig Svensk mästare fram till 2019 års mästerskap. I tillägg till de ärofyllda titlarna så kommer det att delas ut priser från vår leverantör Wilfa, dessa priser består av olika köksutrustning som kommer väl till pass under den kommande juice- och smoothiekarriären.

Anmälan

Anmälan görs senast den 1:a april, genom att fylla i anmälningsformuläret och ladda upp dina beskrivningar och dina recept i respektive kategori. Urvalsprocessen börjar när anmälningstiden löpt ut, och det är juryn som avgör vilka som är de mest inspirerande och spännande tävlingsbidragen som får en plats i mästerskapet.

Anmälan är kostnadsfri, likaså är det ingen kostnad för deltagandet i mästerskaket. Utrustning och råvaror kommer att finnas på plats enligt de valda recepten.

Antaget bidrag är bindande, får man förhinder så har man en skyldighet att meddela tävlingsledningen ASAP via mail till kontakt@wilfa.se

Tävlingsinformation

Mixer, slowjuicers och andra verktyg kommer att finnas på plats, inte tillåtet att ta med sig egen utrustning. Råvaror såsom baser, is, frukter, grönsaker och örter kommer att beställas efter antagna recept och finnas tillgängliga på tävlingsdagen.

Samarbetspartners

Mästerskapet genomförs i samarbete mellan FoodPower och Wilfa, tillsammans med Gastro Nord och Stockholmsmässan.

Tävlingsledare

Mästerskapet leds av Anna Ottosson, Foodpower, som är ett av de främsta namnen inom hälsa och kost. Anna är utbildad dietist och har sedan många år riktat in sig på hälsosamma och goda drycker som juice och smoothies. Anna gästar bland annat TV4 där hon främst syns i morgonstudion. Övriga jurymedlemmar består av kända namn inom hälsa och kost, Viktor Ingemarsson, Erica Palmcrantz och Cissi Davidsson.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..