Fyra dagar påskledigt

Vilket väder påsken har erbjudit i Göteborg!

Efter intensiva dagar med jobb innan påskveckan blev det fyra dagar intensivt umgänge med familj och vänner istället.

Långfredagen blev ett tidigt gympass eftersom i Ashtanga praktiken som jag utövar just mu ska man vila på helgdagar, så vilan blev ett gympass ;). Efter det var det 2 timmars jobb med datorn och efter det var det fullt ös med besök hela dagen. Påskpyssel, fika på terassen, lunch i solen, krama svärmor och en ”ihoplock middag” med en fin vän tills kvällen kändes i ögonen..

På påskafton tog jag en tidig morgonpromenad runt våra hoods. Havet tyst och stilla. Det ger mig en sådan mjuk grund inför dagen att möta naturen..

Sedan fick Sam och jag ett stor städ ryck.. välbehövligt bär vårsolen kommer in genom fönstren. Tjejerna var tålmodiga i väntan på att leta påskägg.

skön em i solen på ett av våra favvo caféer innan våra gäster kom. Att göra mat tillsammans är så roligt istället för att
stressa innan för att få allt klart. Det blev raw food vs vegan. Phad thai, fånkålssallad, tzayspett, jordnötssås, skål i kombucha, raw vegan nice cream. Mat är glädje! Eftermiddag blev sen kväll och vi fick avsluta kvällen för att låta våra barnen natta oss…förstår inte vart ugnarnas energi kommer ifrån 🙂

På söndag fm sen kom min mamma, och bror med familj ( min bror = tokkillen som tittar upp framför min svägerska och mig).

Vi hade bjudit in till hotell frukost- vegetarisk, veganskt och raw food fanns som alternativ för att alla ska få sitt.

Sam har haft yoga klasser hela helgen och tja, disk kanske kan vara yoga det med. Bästa mannen som fixar efter att jag varit kreativ;kr.

Kusinerna <3

Chia

olika sylter, chiagröt med Superfoods, fruktsallad a la min mamma, ost bricka med olika slags ostar ur alla kategorier och även bröd bakat och raw.
färskt mynta te, bra för matsmältningen och super fräscht.
vispat citron vegansmör från våra gäster kvällen innan, en raw variant är i mina tankar!

måndag och egentligen fortfarande helg dag men för mig back to work i några timmar. Liv fick leka med min telefon och tog visst bilder på mig, sittandes och jobbandes i sängen.

Och efter all ljuvlig mat fock en grön smoothie med banan, mynta och selleri blir både sen frukost och lunch och sen chiagröt med raw granola till sent mellis. Det är skönt att bryta vanor och skönt att komma tillbaka till dem. Ljuvlig dag ändå med häng igen på terassen med vänner och barn. Efter de gått fick jag städeryck igen och knä skurade hela terassen med såpa. Älskar såpa.

Framför allt så älskar jag familj, vänner, mat, sol, ledighet, jobb och ja, hela mitt liv trots att det har sina utmaningar. Som påsken är för mig.. jag har handen på hjärtat svin svårt att relatera till godiset under påsken.. både för mig och för min mina nära. Förbjuda eller tillåta? En bit är väl ingen fara? Eller är det just den biten som blir en fara? Vi är alla olika, jag är olika i olika situationer. Men vad jag vet är att mitt nervsystem ballade ur efter godisbitar som bara blev ätna utan direkt reflektion. På gammal påskrutin. Genom att känna och betrakta oss själva blir vi mer och mer medvetna kring våra val.

Inte om jag vet om jag blir klokare med åren men kanske något mer tacksam för varje dag…

Påskkram

Erica

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..