Smoothie och Juice SM

En väldigt lång dag börjar ta sitt slut men oj vad kul jag haft! Just nu går jag på Juicer, Smoothies och den glädje som delats idag på Sveriges första Smoothie och Juice SM skapat av Wilfa och Foodpower.

Här satt vi juryn hela dagen, inte ofta som jag sitter stilla så länge, fråga min man (!), jag som knappt kan se på en hel film utan göra något annat.

Vi hade ett helt hörn för oss själva, väldigt snyggt och proffsigt gjort.

Det var olika heat för de 9 deltagarna – första var att göra den smoothie/ eller juice som de sänt in. Sedan en juice challenge att göra en juice med ingefära eller färsk gurkmeja och Smoothie challenge att göra en smoothie med en grönsak och avokado plus valfria ingredienser.  Och sedan ett final heat! Så det blev många drycker att prova – helt magiska smaker!

 

Kära vänner och jurydomare – Viktor, jag och Cissi samt Anna från Foodpower som pratade i micken när jag tog denna bild. Så skoj vi hade där på scen och som vi delade smak upplevelserna. Vi var eniga ibland och oeniga ibland med alltid eniga om glädjen till det gröna!

Rödbetsjuice med massa ingefära!

Juicer i heat 1.

Går du till Gastro Nord besök Wilfas monter.

 

Grattis – här är vinnar Smoothien skapade av Ulrika Holm som startade Blueberry för 12 år sedan. Matcha te, surkål, avokado, mango och massa annat gott.

 

Läcker smootie som smakade som en underbar dessert skapad av Victoria som gått Raw Life Education. Hon var här och delade sin kunskap om hur man gör läckra smoothies och juicer.

Verena blev vinnaren av juicer – en riktig gröning med vatten krasse och hampamjölk, en sådan skulle jag vilja dricka varje dag. Här med Foodpower Anna Ottosson, en av medskaparna till tävlingen.

Finalisterna i Smoothies på scen.

 

Det var en helt fantastiskt rolig dag på så många sätt – deltagarna, arrangörerna, juryvännerna, smakupplevelser – och jag längtar redan tills nästa års tävling!

 

Innan jag åkte hem igen fick jag en stund med min dator på Centralen efter jag gått runt en stund på Gastro Nord och verkligen blivit förvånad över utbudet av raw, eko, groddar, grönt, – hela mässan genomsyrade ett hållbart tänk.

Kanske inte av en slump att jag satte mig på Joe and the Juice – ha ha! Men nu fick det bli en te och faktiskt en gluten fri smörgås. jag blir ofta löjligt åksjuk på tåg och med alla drycker i magen behövde jag något som lade sig som en grund i min känsliga X2000 mage. jag förberedde även min raw to go gröt till resan, Groddat bovete granola med linfrön, acaipulver, gojibär, mandelsmör oc cacao nibs. Så nu klarar jag mig hela resan hem, när jag kommer att komma hem efter midnatt. Upp igen imorgon och packa bilen med attiraljer som ska med till Vidareutbildningen på Solhälla. Ja, som jag skrev i morses, ibland är det ett väldig flängande och farande… Men inatt ska jag sova nära min familj och fylla på med deras energier. Det är lika viktigt som att andas och dricka grön juice för mig.

 

Kram
Erica

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..