Lite rädd…

Jag kan bli lite rädd. Jag bläddrade i ett gammalt nummer av tidningen Get Fresh, en raw food tidning som publicerades av Get Fresh Network i UK. I den tas nya teorier upp, mumsiga recept, och andra raw tips och tricks inom raw food. Flera av höjdarna inom raw food/living food skrev artiklar där. Det var speciellt en artikel som jag blev lite rädd när jag läste. Det som skrämde mig var att i artikeln, ( jag väljer att inte skriva vem som skrev den), var att kontentan var ju mer levande mat du äter ju mer upplyst blir du. Det  är en av de största missuppfattningarna inom raw food kretsen. Jag har träffat så många personer under åren som boostar sitt ego och sitt eget uppvaknade genom att äta så lite som de bara kan, så raw de bara kan och verkligen skylta med det utåt. Och det var det som var kontentan i artikeln. Ju mer groddar, gröna juicer, vetegräs du äter/dricker ju mer upplyst blir du. Det är som inom yoga världen att påstå att du måste nå en viss svinsvår yogaposition annars är upplysning eller uppvaknande inte möjligt. Bullshit säger jag då. Dock får jag hålla med om en sak att visst när man renar sin kropp genom vad man stoppar i sig och kanske gör yoga eller någon annan rörelseform kommer man mer i kontakt med sin kropp, själ och ande och kan mer lyssna in till sin egen röst. Vi minskar på bruset som kan bildas när våra energikanaler är för belastade eller har stagnerat. Men att detta är ett måste för alla, för att nå en ny nivå inom sig mot sin egen upplysning, gör mig rädd.
Mat, rörelse, livet ska vara en dans kring the divine. Som ett mjukt och vackert flöde, där du lyssnar till ditt inre, där du känner att du står i din kraft att välja val som gynnar dig, som gör dig lycklig.
Inte att sätta någon press på att dricka grön juice, äta alger eller konstiga pulver, för annars, kommer du aldrig att nå inre frid.
Möt våren med glädje, med frihet, med lyckan att ha möjlighet att välja vad du vill ge din kropp för bränsle och energi.
Raw food är inte bara ett sätt att äta, det är en livsstil, en livsstil som ska ge dig kraft, glädje och balans. En detox, ja visst, kan hjälpa dig att få av dig vinterns gråa tunga filt som kan hänga sig kvar men är inget måste för att bli lycklig. Börja med lyckan inifrån och sen gör en detox – för att du älskar dig själv först.
Kram
Erica
Tack för dig som tog den roliga bilden på mig där det ser ut som jag dansar med maten på workshopen.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..