Kalas kaka

Mina fina brorsbarn fyller alla år i början på sommaren, i maj och juni och min bror och svägerska brukar ofta bjuda till härliga sommarkalas. Jag som är ute och far en hel del på helgerna var så himla glad att jag denna helg skulle vara hemma, och att ingen i familjen  hade något planerat så vi kunde åka till Trollhättan allesammans.

Istället för presenter på deras födelsedagar eller jul får ”barnen” en upplevelser av oss. Jag värdesätter verkligen dessa dagar med dem att de vill hänga med oss, åren går så fort och snart är de vuxna personer.

Jag hade blivit tillfrågad om jag vill göra en kaka som kunde dukas fram med det andra söta som skulle bjudas på. Jag valde att göra en nötfri syrlig citronkaka med massor av bär, kakao nibs och mullbär på toppen. Den blev inte den snyggaste men den gick hem hos gästerna:) Ett tips är verkligen att göra en nötfri kaka så att alla kan smaka, eller göra en nötfri och en med nötter ;).

 

Så läckert med färska jordgubbar – det älskar både stora och små!

 

Ett av födelsedagsbarnen i vackra prickar, Vera.

 

Härlig kalasstämning på den stora altanen i den sköna försommar kvällen.

 

Och mamma var där såklart, min raw food inspiration. 76 år i år och utstrålar verkligen vitalitet och livsglädje. Hennes transformation under 13 år med raw food som bränsle för kropp och själ har varit helt fantastisk.

 

Grönsaker, ett lyxigt fruktfat och fräscha sallader – det fanns massor av gott för alla. Blir helt varm av omtanken som familjen Palmcrantz har för sina gäster.

Kvällen gick fort med prat med personer som jag inte sett på några år och att få umgås tillsammans allihop – det är lycka.

På söndagen for vi ut och badade vid en sjö, med svägerska och Saga och Livs kusin Nora, vi fortsatte att kalasa på kalas mat – melon, ananas och en krispig sallad som min mamma gjort.

Gröna linser, gul paprik, äpple, avokado, selleri och olivolja. Jag gillar det enkla och super god sallad att ha med som strandlunch.

Kallt blev det efter vi doppat oss så vi fick kura ihop oss under filtar och jackor – min mamma hade förberett med flera olika glassar ur Rawsome boken men de hann vi inte med att smaka så jag får snart hälsa på min mamma igen i Trollhättan.

Kram

Erica

 

 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..