Recept för Premium medlemmar

Rosor i maten är helt underbart – helst i desserter!

Månadens recept till Premium medlemmar är:

En indisk inspirerad efterrätt med rosor

En papapya soppa

Tre kål sorter i ingefärsmarinad

Nudlar i thaidressing

Svampcurry med palsternacksris och kryddig mango Chutney

 

Rätter som går att äta var för sig, som en trerätters meny eller som en härlig sommarbuffé för gäster!

 

 

[restrict paid=”true”]

Nudlar med thai dressing
1,5 dl mandelsmör
1/2 dl citronjuice
2 msk tamari
2 msk flytande honung
1 tsk riven ingefära
1 vitlöksklyfta
1 dl vatten
2 msk färsk koriander
Servera med Zucchini nudlar och kelpnudlar, gurk och paprikastrimlor
 
Mixa ingredienserna till dressingen i en mixer. Massera in dressingen med nudlar och låt sjunka in. 
Tre olika kål i ingefärs marinad
 
Spetskål
Grönkål
Bok choy
 
Strimla fint och lägg i en skål.
 
Ingefäradressing:
2 msk tamari
1 msk äppelcidervinäger
1 msk honung
1,5 tsk ingefära, riven
Rör samman ingredienserna. Häll över kålen och låt marinera i någon timma. 
 
 
 

 

Sommar soppa, 4 portioner
Läcker soppa för en varmsommarkväll
8 dl papaya
2 dl röd paprika
2 dl gurka
2 dl vatten
1 dl apelsin juice
en skvätt limejuice
2 msk vit misopasta
1/2 tsk lökpulver
1/2 tsk vitlökspulver
1 msk kokosolja
1 tsk spiskummin
1 tsk chilipulver
två nypor salt
Skär papaya, paprika och gurka i bitar. Mixa samtliga ingredienser i en mixer. Smaka av med mer kryddor och späd eventuellt med mer vatten. Vid varmt väder servera med is.

 

 

Svampcurry med palsternacksris och kryddig mango Chutney, 4 portioner
Det ser ut att vara många moment och flera saker att göra men de här fyra momenten går snabbt och ger dig fantastiska smakupplevelser i sin unika kombination.
Marinerade grönsaker
5 stora portobello svampar
3 dl aubergine cirka 1 st
2,5 dl gröna ärtor, frysta och tinade
broccolibuketter från 1/2 broccoli
6 tomater
1 msk lemonjuice
2 msk olivolja
2 msk curry pulver
2 tsk salt
Skär portobello,aubergine och tomater i bitar. Blanda med broccolibuketter och ärtor. Rör ned resterande ingredienser, blanda väl och ställ in i torkugnen cirka 4 timmar på 45 grader.
Currysås
1 röd paprika
1 vitlöksklyfta
1 tsk tamari
1 tsk citronjuice
1 cm ingefära
1/2 kruka färska koriander
1 msk currypulver
1 dl riven kokos
1,5 dl vatten
en nypa salt
Mixa ingredienserna i en mixer. Blanda såsen  med de marinerade grönsakerna  och värm ytterligare en timma eller servera såsen vid sidan av.
Palsternacksris
5 dl palsternacksris ( cirka 6 palsternackor)
3 msk cashewnötter
3 msk pinjenötter
1 msk olivolja
2 tsk lönnsirap
1 tsk citronjuice
2 nypor salt
1 msk vit miso
Skala palsternackorna och dela i bitar. Kör grovt i matberedaren och tillsätt övriga ingredienser och pulsa tills du har ett ris.
Kryddig mango chutney
200 gr mango, fryst och tinad
2 nypor salt
2 tsk citronjuice
1 tsk äppelcidervinäger
1 tsk riven ingefära
1/2 tsk spiskummin
Rör ihop alla ingredienser förutom mango i en skål med en gaffel. Häll över dressingen över mango. Låt stå någon timma innan servering.

 

 

Indisk inspirerad efterrätt med Rossmak
Ros casheswmylk
2 dl cashewnötter
1 msk honung
1 liter vatten
en näve rosblad eller några droppar rosessens
Mixa cashewnötter med ingredienserna. Sila av och häll upp på en flaska. Spara massan som blir över för att ha i degen.

 

Deg:
2 dl mandelmjöl
2 dl havregryn eller mjöl
1/2 kokosmjöl
1/2 dl honung
2 msk kokosolja
1/2 tsk kardemumma
en nypa vaniljpulver
pulpen från cashewmylken ( det som blir kvar i silen eller nötmjölkspåsen)
Kör ingredienserna i en matberedare och se så du kan forma till bollar eller använd en glasskopa som är halvmåne formad. Gör halvbullar lägg på ett fat och ställ in i kylen en stund innan servering.
Garnering:
2 msk pistagenötter
Ros Cashewmjölk
Vid servering en portion för sig på ett fat med kanter eller flera på ett större fat med kant på. Strössla över hackade pistagenötter. Häll över rosmjölk så det täcker upp det kanten.

[/restrict]

LOADING..