Rosenergi i ljusets kraft

Tittut! Den här bilden tog Lilla Liv på mig när hon gick omkring hemma med min telefon och tog bilder.

Hennes rosa rosett i håret och mitt förkläde med blommor på, stod jag i köket och gjorde recepten till Premium medlemmar med rosor som ingrediens. Och månadens utlottning är en kräm med rosor. Mycket blommor och rosa på en gång. Jag läste mer om rosor:

Rosen ofta kallad “blommornas drottning” har många fina läkande egenskaper som varit kända sedan antiken. Den har traditionellt använts vid huvudvärk, nervösa spänningar, leversjukdom, dålig cirkulation, matsmältningsproblem, menstruella besvär, feber, ögoninfektioner och hudproblem.

Doften anses ha förmågan att öka vidsyntheten och toleransen samt värma hjärtat. Framförallt används den av kvinnor på grund av sin förmåga att ge kvinnan en känsla av att känna sig vacker och älskad.

Egenskaper: afrodisiakum, antidepressiv, antiseptisk, antiviral, bakteriedödande, blodrenande, blodstillande, dämpande, kramplösande, leverstärkande, livmoderstärkande, magstärkande, menstruationsstärkande, nervlugnande, sammandragande, stärkande.

Tänk att det växer vilda rosor i vår natur som vi kan använda i vår matlagning; och som gjorts i århundraden. Då också för de specifika egenskaperna som står ovan. Vi är så vana att allt som kommer i ett paket eller burk med en innehållsförteckning det är att lita på. Det är helt magiskt vad naturen kring oss kan erbjuda! Det gäller att vi ska öppna sinnen för det som finns kring oss i vår natur.

Du kan torka rosblad och spara i burkar och använda under vintern för att öka din egen roskraft.

Du kan göra eget rosvatten att använda som uppfräschning av ansiktet.

Fråga rosbusken om lov, plocka inte av alla blommor från en buske, hantera varsamt och verkligen känn in rosens unika egenskaper. Och värma hjärtat – hur vackert låter inte det…. Vi ses vid rosbusken vid midnatt på midsommarafton.

Jag önskar dig ett Sommarsolstånd fyllt med ljus, klarhet och  att känslan av ljuset stannar kvar hos dig hela året. Raw food är ett fantastiskt sätt att bjuda in ljuset året om, både i kropp och själ.

Kram

Erica

 

 

 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..